Planul Național de Redresare şi Rezilienţă, elaborat de Ministerul Fondurilor Europene și lansat în consultare publică, reprezintă ”o șansă uriașă de progres la nivel național și local”, este de părere primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc. Acesta spune că administrația locală va încerca să profite de toate oportunitățile de finanțare pe care le va avea la dispoziție.

Planul Național de Redresare și Reziliență, lansat aseară în dezbatere publică, reprezintă o șansă uriașă de progres la nivel național și local. Pentru Bistrița și județul Bistrița-Năsăud, ocazia de a recupera decalajul față de municipiile și județele dezvoltate nu poate fi ratată. Marile investiții în infrastructură (extinderea rețelelor de gaz, drumuri modernizate, aducțiuni de apă, facilități pentru turism și agrement) pot deveni realitate într-un interval de timp rezonabil. Îmi propun ca municipalitatea să nu piardă niciun euro în perioada următoare, iar eu și echipa mea vom avea grijă ca toate oportunitățile de finanțare să fie valorificate”, a declarat primarul Ioan Turc. 

Edilul spune că programul său de guvernare locală cuprinde deja foarte multe obiective ce pot fi finanțate prin Planul de Redresare și Reziliență sau prin celelalte axe mari de dezvoltare propuse de Executiv și oferă și câteva exemple în acest sens: Transport Durabil, Schimbări climatice, Reziliență, Digitalizare, Cercetare/Inovare, Mediul de afaceri, Educație, Sănătate, Mobilitate/Regenerare Urbană, Eficiență energetică/termică, Mediu.

”Guvernul liberal a propus și realizarea cu fonduri europene a unor tronsoane din drumul rapid Baia Mare – Bistrița – Suceava. Astfel, 317 milioane de euro vor fi investiți doar pentru realizarea segmentului expres Dej – Bistrița, iar acest lucru deja înseamnă că INCLUSIV CENTURA OCOLITOARE a municipiului nostru va avea finanțare europeană!”, a adăugat Turc. 

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă are o valoare de peste 30 de miliarde de euro și prevede investiţii şi reforme în diferite sectoare de activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here