Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a criticat administrația locală din Bistrița pentru decizia de a concedia trei polițiști locali. Aceștia au acționat în instanță instituția și au câștigat, iar Primăria Bistrița este nevoită acum să îi reangajeze și să le plătească retroactiv salariile. În replică, viceprimarul Cristian Niculae consideră reacția liberalului Ioan Turc ”ridicolă”.

Viceprimarul Niculae a fost ridiculizat de două instanțe judecătorești, care i-au anulat definitiv decizia trecută en-fanfare, în 2019, prin Consiliul Local Bistrița, cu care concedia 3 polițiști locali în numele unei pretinse reorganizări. Primăria municipiului e obligată acum să-i reangajeze și să le plătească retroactiv salariile (totalizând în jur de 40.000 de euro), imaginea instituției aflate în slujba cetățeanului fiind serios șifonată”, a spus Ioan Turc.

Sursa citată completează că Primăria Bistrița va trebui să îi reangajeze pe cei trei polițiști și să le plătească retroactiv salariile.

Dar marea problemă abia urmează. Chestionat aseară de un jurnalist dacă va plăti din banii lui cei 40.000 de euro, vicele Niculae, vizibil iritat, a recunoscut că a pierdut procesele intentate de angajații demiși abuziv, dar nici vorbă să pună el banii. Nu. Îi va plăti Primăria, din banii bistrițenilor. Și asta nu e totul. Oamenii vor fi reangajați și plătiți pentru un an în care nu au muncit efectiv, dar ilustrul viceprimar anunță cu emfază că îi va da din nou afară, printr-o nouă hotărâre trecută rapid prin Consiliul Local. Adică, peste un an de procese, să ne trezim cu alți 40.000 de euro ce trebuie plătiți din taxele și impozitele noastre. E deja o sfidare pe bani publici, ducerea în derizoriu a Primăriei Bistrița și de-a dreptul un abuz prostesc pe care viceprimarul Niculae nu se teme să-l orchestreze. Administrația publică nu se face cu diletanți, iar bistrițenii știu deja asta! Stop și la loc comanda!”, a mai adăugat Turc.

În replică, viceprimarul Cristian Niculae consideră reacția liberalului Ioan Turc ”ridicolă”.

Incompetența, reaua-voință și lipsa de respect pentru problemele cetățenilor nu vor fi tolerate! Mă aștept ca Reforma Primăriei să fie acceptată greu, chiar cu reținere și împotrivire. Dar, nu mă așteptam ca o astfel de reacție să vină din partea unui candidat la primărie. Mi se pare cel puțin ridicol ca un candidat la Primăria Bistrița să se bucure pentru că o acțiune de reformare a Poliției Locale este blocată de o “chichiță avocațială”. Nimic despre oportunitatea acestor acțiuni nimic despre competența persoanelor implicate, doar bucurie ridicolă pentru că instanța a blocat o acțiune necesară de reformare a Poliției Locale! Reforma Primăriei și a Poliției Locale va fi făcută pe durata mandatului meu de primar! Incompetența, reaua-vointa și lipsa de respect pentru problemele cetățenilor nu vor fi tolerate!”, a spus Niculae.

Surs citată a reamintit că, de curând, Curtea Constituțională a României a decis că este ilegală carantinarea obligatorie pentru bolnavii de Covid-19 din cauza unui vid legislativ. În aceste condiții, Niculae întreabă: ”Oare cine guvernează țara, dle. Turc? Această sentință a dus la îmbolnăvirea multor români și poate chiar la deces. Atunci nu v-ați bucurat așa de tare, dle. Turc si ați dat vina pe instanță! Dar atunci era vorba despre “pielea” PNL. Nu vi se pare că sunteți ipocrit și fățarnic, dle. candidat? Este meschin să te bucuri în astfel de situații când acțiunea este de fapt bine intentionată. Cred că mai aveți multe de învățat până să ajungeți primar! Poate ar trebui să vă luați o vacanță mai lungă, să vă întoarceți la Cluj-Napoca sau Oradea și să cereți îndrumare de la “Profesori”. Ucenic ați fost, ucenic sunteți, ucenic veți rămâne!”, a încheiat Niculae.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.