Bugetul Primăriei Bistrița pe 2021 va fi orientat către investiții, susține primarul municipiului, Ioan Turc. Potrivit acestuia, administrația locală intenționează să facă o serie de achiziții, printre acestea numărându-se o stație de asfaltare, Stadionul Municipal sau Hala Decebal.

”Bugetul Primăriei Bistrița pe 2021 va fi orientat către investiții. Vom vedea ce vom face și din punct de vedere al suportului financiar. Există anumite restricții în ceea ce privește împrumuturile. Vă dau un exemplu, probabil că vom antrena veniturile proprii ale bugetului și veniturile atrase de la bugetul statului către partea de dezvoltare și vom lua împrumuturi doar pentru cofinanțări, așa cum permite legea în momentul de față. Dorim ca să facem și achiziții importante. Ne gândim la Stadionul Municipal, la Hala Decebal. Vom gândi, pe filozofia bugetului pe anul în curs, aceste sume ca priorități. Vom avea echipe de negociere care vor începe discuții în vederea acestor importante achiziții cu bătaie lungă pentru municipalitate”, a declarat Ioan Turc într-o conferință de presă.

Întrebat dacă municipalitatea nu are în vedere obținerea unor fonduri europene pentru modernizarea Pieței Decebal, primarul a spus că dacă se va putea merge pe o astfel de variantă, atunci Primăria Bistrița va merge pe aceasta, dar dacă nu, atunci se ia în calcul inclusiv construcția unei noi piețe. ”Vom avea o piață modernă, într-un fel sau altul. Deci nu vom rămâne cum suntem”, a mai spus Turc.

Edilul a recunoscut că în ceea ce privește Stadionul Municipal, situația este puțin mai complicată.

În plus, potrivit primarului, administrația locală intenționează să cumpere și o stație de asfaltare pentru Direcția de Servicii Publice.

Intenționez să propun Consiliului Local ca pe bugetul pentru 2021 să existe și o componentă pentru achiziționarea unei staţii de asfaltare moderne, a unei instalaţii care să producă 40-60 tone de asfalt pe oră, în condițiile în care cea aflată în dotarea Direcției de Servicii Publice este una de ev mediu și lipsită de randament. Dorim să lucrăm într-un ritm cât mai susținut, dorim ca veniturile Primăriei municipiului Bistriţa să crească, iar o astfel de staţie de asfalt cred că este cât se poate de oportună. Ne gândim şi la investiţiile cu bătaie lungă. Bineînțeles, prioritare vor fi străzile din municipiul Bistriţa, aici Direcţia de Servicii Publice va avea de lucru zi-lumină şi noaptea, dar evident că intenţionăm să vindem asfalt şi către alet societăți private care vor câştiga proceduri în municipiu. Să nu uităm că urmează Linia Verde, Axa Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, aşteptăm lucrările la Drumul Expres, așa că o asemenea staţie se va putea amortiza, credem noi, într-un termen destul de scurt”, a mai completat Ioan Turc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here