Ioan Turc, liderul PNL Bistrița-Năsăud critică, într-o postare pe o rețea de socializare, conducerea Primăriei Bistrița, dar și Serviciul Poliției Rutiere din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud pentru modul în care sunt semnalizate trecerile de pietoni din municipiu, în condițiile în care, în ultima perioadă, au avut loc mai multe accidente în astfel de locuri. Totodată, el trage un semnal de alarmă și cu privire la modificările foarte dese ale locurilor trecerilor de pietoni, fapt care îi derutează pe conducătorii auto, dar crește și riscul de producere a unor accidente. 

După ce duminică a avut loc un accident grav de circulație pe Bulevardul Republicii din Bistrița, în urma căruia doi tineri au ajuns la spital, unul fiind în stare foarte gravă, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan turc, aduce critici dure la adresa municipalității.

Accidente de circulație vor fi mereu, dar numărul și gravitatea lor pot fi drastic reduse prin măsuri specifice. Avertizasem, recent, cu privire la riscul mortal pe care îl reprezintă trecerea de pietoni nesemaforizată și nesemnalizată luminos din fața Colegiului Național “Liviu Rebreanu”, pe B-dul Republicii, situată între două treceri de pietoni semaforizate. Ultimul accident de pe Republicii a avut loc pe o altă trecere, semnalizată luminos foarte slab, într-un loc în care s-au produs, de-a lungul timpului, accidente foarte grave. Din nefericire, administrația bistrițeană nu a făcut mai nimic pentru protejarea vieții pietonilor„, a scris Ioan Turc pe contul său de Facebook.

Acesta spune că este necesară semaforizarea de urgență a celor două treceri de pietoni de pe Bulevardul Republicii din Bistrița, dar și luarea unor măsuri pentru protejarea vieții și integrității oamenilor.

Atrag atenția executivului Primăriei și Serviciului Poliției Rutiere cu privire la necesitatea semaforizării de urgență a celor două treceri de pe Republicii și corelarea tuturor semafoarelor pentru fluidizarea traficului.

În plus, se impune luarea unor măsuri pentru protejarea vieții și integrității oamenilor: amplasarea semafoarelor sau a semnalelor luminoase peste șosea, pentru o vizibilitate optimă; iluminarea cu tehnologie LED a tuturor trecerilor de pietoni, montarea de benzi rezonatoare de cauciuc în fața trecerilor de pietoni. (Nu mă refer la cocoașele nesemnalizate în care îți rupi degeaba mașina!). Aceste benzi rezonatoare de cauciuc produc o vibrație ușoară a autovehiculului, suficientă pentru atenționarea șoferilor în situații de risc, cum ar fi ceață sau soare puternic„, a mai arătat Ioan Turc.

Totodată, el critică și modificările dese a trecerilor de pietoni.

Avertizez și cu privire la mutarea și răs-mutarea trecerilor pentru pietoni, împotriva fluxurilor de circulație, fapt care îi derutează și pe șoferi, și pe pietoni, în egală măsură, și crește riscul de accidente„, a conchis Ioan Turc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here