Ioan Țintean (ALDE B-N): ”Nu vom folosi niciun leu în sensul organizării campaniei pentru referendum”

58

Liderul ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că formaţiunea pe care o reprezintă nu va face o campanie electorală pe tema subiectului supus consultării la referendumul din 6 şi 7 octombrie, însă va îndemna membrii să participe la vot şi să-şi manifeste propria voinţă.

 

Ioan Țintean a precizat că formaţiunea „îşi va manifesta voinţa liber”, fără o campanie electorală.

„Nu ne vom duce în campanie, nu vom folosi niciun leu în sensul organizării campaniei de a veni cetăţenii la vot. Liber şi în funcţie de voinţa fiecărui cetăţean, spunem că trebuie să vină la vot, că este bine să vină la vot şi să voteze în aşa fel cum îi dictează conştiinţa”, a subliniat liderul ALDE B-N.

Ioan Țintean a mai precizat faptul că ALDE, în calitate de partid partener la guvernare alături de PSD, are obligația să organizeze acest referendum.

„Acest referendum care nu aparţine nici Puterii, nici Opoziţiei, aparţine poporului român. În acest sens s-a precizat clar că trebuie să explicăm cetăţenilor că niciun partid, în special dacă ne referim la cei din ALDE, nu organizăm şi nu susţinem acest referendum împotriva unei minorităţi sexuale. Se ştie foarte bine că săptămânile trecute au fost mai multe sondaje de opinie. Media este că 88% din români susţin ca instituţia familiei să fie definită ca formată dintr-un bărbat şi o femeie, iar dacă au fost întrebaţi liberalii din ALDE, au spus așa, că ei vor să aibă libertatea de a-şi exprima votul şi că 77% dintre ei vor vota pentru și în favoarea definirii familiei ca fiind formată dintre un bărbat şi o femeie, deci ALDE își va manifesta voința liber, nu ne vom duce să facem campanie electorală așa cum unele partide din Opoziție s-au trusturi de presă au încercat să insinueze, că noi vom încerca să ne verificăm capacitatea de vot și de mobilizare a membrilor partidelor de guvernare”, a declarat Ioan Ţintean.

 

 

2 COMENTARII

  1. Alooo…. domnul Tinteanu, dar daca cineva are copii si are in intretinere si ingrijire sau paza juridica copii, parinti sau rude apropiate ( din varii motive ) … astia nu vor mai fi considerati FAMILIE si lor nu li se vor mai aplica actele normative de ajutor social, daca vor fi in „nevoie ” ca nu-s intemeiati pe ” unirea liber consimtita dintre un barbat si o femeie ” ?
    Uitati, io-s de 55 de ani, am 4 copii minori si parintii mei si ai mamei copiilor ( aceasta fiind decedata fara sa fim casatoriti vreodata ) si primesc ajutor social de la Priamrie . Nu am fost casatorit nici cu concubina nici cu mama ori cu soacra… Dupa teoria voastra si al popilor … eu ar trebui sa nu mai am drepturile prevazute de ” familiile in nevoi sociale „… ca nu mai sunt considerat ” familie ” ??? Ma… sunteti normali la cap sau ba ? Una-i una si alta-i alta domnule draga ! Esti om cu scoala si cu minte multa dupa cate stim noi … nu ca niste ” analfabeti ” sau … ” prostoi celovec ” !

  2. Cel mai corect , era o intrebare foarte simpla si anume :
    ” DOTITI SA FIE SCHIMBATA NOTIUNEA DE ” SOTI ” DIN CONSTITUTIE CU NOTIUNEA DE ” BARBAT SI FEMEIE ” ? Atunci oamenii raspundeau simplu cu DA sau NU . Nu trebuie legate intre ele notiunea de CASATORIE cu notiunea de FAMILIE , ptr ca ” uniunea liber consimtita dintre un barbat si o femeie ” … este doar o metoda prin care se pot ” procrea urmasii ” in mod oficial , nimic altceva . Nu doar in acest mod se poate forma o FAMILIE cum se incearca a se ” impune ” o ideie de pastori neoprotestanti si de popi ai religiilor traditionale, extremisti si care nu pricep reglementarile din Codul Civil Roman si cel al Familiei .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here