Ioan Szabo a obținut în instanță suspendarea executării ordinului Prefectului județului Bistrița-Năsăud, prin care s-a constat încetarea de drept a mandatului său de primar al comunei Şanţ. Decizia a fost pronunțată vineri de către Tribunalul Bistrița-Năsăud. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în recurs de către Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

La finele lunii ianuarie, Ioan Szabo a atacat în instanță ordinul Prefectului Bistrița-Năsăud, prin care i-a fost încetat mandat de primar al comunei Șanț, solicitând anularea documentului, iar într-o primă etapă suspendarea acestuia.

Vineri, Ioan Szabo a obținut suspendarea ordinului, însă decizia judecătorilor poate fi atacată în recurs în 5 zile de la comunicare.

„Admite cererea formulată de reclamantul Szabo Ioan în contradictoriu cu pârâţii Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud şi Instituţia Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud şi, în consecinţă: dispune suspendarea executării actului administrativ reprezentat de Ordinul nr.11/20.01.2020, rectificat prin Ordinul nr.16/23.01.2020, emis de Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, privind „constatarea încetării de drept a mandatului de primar al comunei Şanţ al domnului Ioan Szabo”, până la soluţionarea definitivă a cauzei.Executorie de drept. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, sub sancţiunea nulităţii, conform art.490 alin.1 din Codul de procedură civilă. Pronunţată astăzi, 28 februarie 2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, conform art.396 alin.2 Cod procedură civilă”, este decizia instanței.

Următorul termen , pe fond, a fost fixat pentru data de 12 martie. Dacă Ioan Szabo va obține anularea ordinului Prefectului până la alegerile locale, acesta va putea candida pentru un nou mandat de primar al comunei Șanț.

1 COMENTARIU

  1. DOM’ PRIMAR, DACA NU FACEATI PARTE DIN NICI O GASCA POLITICA SI ERATI UN SPECIALIST IN ADMINSITATRATZIA PUBLICA, asa cu prevede Legea administratiei … NU PATZEATZTI ASA CEVA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here