Ioan Rus, administratorul Hotelului Diana din municipiul Bistrița, acuzat de proxenetism, rămâne  după gratii, a decis judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, care a judecat contestația la arestarea preventivă dispusă săptămâna trecută de Judecătoria Bistrița.

Instanța de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bistrița-Năsăud a respins contestația depusă de Ioan Rus, acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița de proxenetism. Acesta a fost reținut pe 20 noiembrie, a doua zi fiind prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă. 

Ioan Rus a intrat în vizorul anchetatorilor încă din luna februarie a acestui an de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, care s-au sesizat din oficiu și au efectuat cercetări într-un dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de proxenetism.

Potrivit anchetatorilor, din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că Ioan Rus, în calitate de administrator al unui hotel din Bistrița, ar fi înlesnit practicarea prostituției, prin punerea la dispoziție a camerelor hotelului unor femei care practică prostituția, fără a le înregistra în registrul de evidență a persoanelor cazate.

Alături de el a fost vizată și Garofița Moldovan, directorul unității de cazare bistrițene, care, potrivit procurorilor, ar fi tolerat și facilitat practicarea prostituției în incinta unității de cazare, în sensul că ar fi instruit recepționerii cu privire la tarifele practicate și nu ar fi denunțat practicarea prostituției în incinta hotelului către autorități.

În cadrul perchezițiilor efectuate marți în incinta hotelului, polițiștii de la Investigații Criminale, Investigarea Criminalității Economice, Criminalistic și Acțiuni Speciale au ridicat mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here