Consilierul municipal Ioan Peteleu (PNL) acuză administrația locală din Bistrița că nu gestionează corespunzător fondurile publice și că alocă circa 42.000 de euro pentru deplasări în străinătate, însă nu acordă sporurile prevăzute de lege aistenților personali și nici nu majorează salariile unor muncitori.

În timp ce salariile câtorva muncitori din primărie au crescut cu 10-15 lei/lună iar sporurile de 15% prevăzute de lege pentru aproximativ 190 asistenți personali care au în grijă aparținători cu dizabilități sau cu grave probleme de sănătate nu au fost acordate, Crețu cheltuie ‪200.000‬ lei (42 mii euro) pe “Deplasare turneu orașe înfrățite și comunități românești”, folosindu-se de ansamblul folcloric al Casei de Cultură. În ansamblu sunt 20 de dansatori, numai diurna acestora în turneu valorând 13.000 euro. Restul delegației va cuprinde instrumentiști, directori, directorași, șefi, iar peste toți Măria Sa, primarul Ovidiu Crețu, cu ajutorul cărora se vor cheltui restul de 30.000 euro”, susține Ioan Peteleu.

Consilierul mai precizează că, în opinia sa, cheltuielile nu sunt justificate.

Dacă în 2018 am fi putut înțelege un asemenea turneu ținând cont că a fost anul sărbătoririi Centenarului Marii Unirii de la 1918, anul acesta, cheltuielile sunt de neînțeles sau mai știi? Poate se sărbătorește ultimul an de domnie a lui Crețu. Dar cetățenii de ce nu au fost informați? Pe de o parte te vaiți ca primar că nu sunt bani de pâine, iar pe de altă parte te răsfeți cu șampanie Moet?”, mai adaugă Peteleu.

Liberalul este de părere că ”singurul argument pentru aceste cheltuieli este huzurul”.

Crețu și “colaboratorii” s-au obișnuit cu acest mod de viață, mai ales că totul este pe banii bistrițenilor: concedii la schi, delegații, turnee etc. Din păcate, Crețu, acest personaj metabolizat de sistemul social-democrat, a condus destinele acestui oraș timp de 12 ani. Să stopăm dezmățul! Să facem curat! Reliefând o declarație a viceprimarului Cristian Niculae, candidatul PSD la primărie, putem începe selectarea deșeurilor de pe acum. Măcar acum”, a mai precizat Ioan Peteleu.

Consilierul local propune ca”turneul privind primarului Crețu să se desfășoare prin cartierele Bistriței. Sunt sigur că va fi primit cu același entuziasm ca la Besancon sau Herzogenrath. Începem cu Slătinița?”, a încheiat Peteleu.

1 COMENTARIU

 1. Bravo domnule Peteleu ca, faceti publice asfel de abuzuri ale acestui arogant primar.
  Sa-i fie risine ca-si bate joc de asistenți personali in speta de toti salariati, cu exceptia lingailor.
  Nu te temi de Dumnezeu primare , in timp ce salariul tau brut se apropie de 26000 lei sa-ti bati joc de salariati?
  Vime scadenta divina si digur ai sa platesti.
  Pana atunci poate bine DNA-ul sa te întrebe unele lucruri printre care de unde ai atata teren pe cine ai mostenit?
  Pe Prisecaru?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here