Consilierul municipal Ioan Peteleu este de părere că deputații Daniel Suciu (PSD) și Ionuț Simionca (PMP) sunt supărați pe faptul că președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru din mai multe motive.

Potrivit consilierului liberal, un prim motiv ar fi teama de alegerile anticipate, această nominalizare fiind de fapt, în opinia lui Ioan Peteleu, un alt pas spre alegeri anticipate.

Nominalizarea lui Florin Cîțu ca premier de către președintele Johannis provoacă angoase, fiind vorba de un alt pas către anticipate. Anticipatele sunt un pericol atât pentru Daniel Suciu cât și pentru Ionuț Simionca, actualmente deputați. Ambii încasând lefuri grase din bani publici. De ce să renunți la câteva zeci de mii lei pe lună pentru anticipate? De ce să fii de acord cu alegeri anticipate când știi că peste câteva luni te alegi și cu o pensie grasă după doar patru ani de „muncă”? De altfel, ambii contestatari, unul de stânga și altul de așa zisă dreaptă, și-au depus candidaturi pentru fotolii de primar. Nu trebuie să fii Nostradamus sau Baba Vanga ca să-ți dai seama că ambii vor suferi eșecuri usturătoare. Ei sunt conștienți de lucrul ăsta iar noi ne întoarcem la întrebarea anterioară: de ce să pierzi câteva zeci de mii lei lunar din cauza anticipatelor, când poți încasa banii la timp până în noiembrie?” este de părere Peteleu.

Totodată, Ioan Peteleu consideră că un al doilea motiv al mesajelor lansate în spațiul public de cei doi deputați este reprezentat de ”invidia nivelului de educație”.

”Iată CV-ul profesional al lui Florin Cîțu: Florin Cîţu este licenţiat în economie la Grinnell College, SUA, 1996, doctorand în macroeconomie şi economie internaţională la Iowa State University, având și un master în economie la aceeaşi universitate americană. A lucrat ca economist pentru Banca Naţională a Noii Zeelande în perioada ‪2001-2003‬ şi pentru Banca Europeană de Investiţii, Luxemburg, în perioada ‪2003-2005‬ şi a fost economist şef şi ulterior Head of Financial Markets la ING Bank, Bucureşti, în perioada ‪2006-2011‬. A avut şi activitate independentă, ca economist, consultant şi analist economic, pe lista clienţilor aflându-se companii precum Goldman Sachs, JP Morgan sau bănci care activează în România. Cum să nu fii invidios?”, a mai completat Peteleu.

Consilierul local critică și afirmațiile deputatului Daniel Suciu care a spus că „PNL face terapie de grup” și că „această nominalizare este de o penibilitate rară„.

Ciudat cum domnul Suciu vorbește de terapii de grup, știindu-se că timp de trei ani PSD a avut un guru, diferit poate de Bivolaru, dar care a ajuns tot la pușcărie. Despre penibilitate nu ar trebui să vorbească Suciu. De fapt, nu ar trebui să vorbească PSD în general. Pe Andrușcă, Pop “Genunche”, Cuc, Bădălău, Olguța, Șerban Nicolae, Iordache, Codrin Ștefănescu i-ați uitat?Sau, putem să-l comparăm pe Florin Cîțu cu Dăncilă?”, a mai adăugat consilierul municipal.

În același context al desemnării lui Florin Cîțu pentru formarea unui nou cabinet, și deputatul PMP Ionuț Simionca a reacționat, afirmând că și-a adus aminte de un banc în care un cal era dus la târg ca să fie făcut de râs.

”De râs ar fi dacă acum câteva zile, același Ionuț Simionca nu ar fi făcut un apel pentru o alianță electorală care să susțină un candidat de dreapta la Primăria Bistrița!?! Păi, ce-ai făcut Bobiță?”, mai spune Ioan Peteleu, care îi asigură pe cei doi deputați că ”simțul umorului nu este străin PNL, dar nu ne mai arde de glume după ce am constatat dezastrul în care a îngropat țara social-democrația românească iliesciană cu tușă trandafirie și parfum de Viorei și Viorici!”.

În încheierea mesajului său, Ioan Peteleu, la fel ca deputatul Ionuț Simionca a spus și un banc:

„Un tren opreşte în gara Caracal. Un călător, reîntors în țară după ce trăise mult timp în America, coboară geamul de la compartiment şi întreabă un trecător.

  • Nu vă supăraţi, suntem în gara Caracal?
  • Bine că eşti tu deştept! (Călătorul poate fi și un fost ziarist, actual deputat)”, a încheiat Peteleu.

1 COMENTARIU

  1. „…… Pe bune?! Ministrul catastrofă, cel mai respins ministru în Parlament din istoria noastră, cel cu Al Capone și împrumuturile record este alesul prezidențial?! Cel care a măcelărit bugetul sănătății și educației?! Doamne feri! PS- pe logica asta bolnavă a PNL, mă mir că nu l-au dat poporului pe Ionuț. Zis și Grindă”, a comentat deputatul PSD Daniel Suciu, mesajul său fiind postat pe o rețea de socializare.

    Totodată, deputatul PMP Ionuț Simionca a declarat că nominalizarea lui Florin Câțu în funcția de prim-ministru i-a adus aminte de ”povestea omului care și-a dus calul la târg doar ca să îl facă de rușine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here