Reputaţia procurorilor DIICOT din Bistriţa Năsăud suferă daune morale prin asocierea cu colegul lor Ioan Lumperdean, care a ajuns regele abuzurilor.  Fostul şef al DIICOT BN, procurorul Lumperdean, a dezvoltat o obsesie pentru a-l prinde pe Ioan Opre. Această afirmaţie rezultă din numeroasele legi de procedură pe care procurorul le încalcă, atunci când vine vorba de afaceristul Opre.

 

Săturat de nedreptăţile făcute la adresa lui, Ioan Opre a contestat prelungirea controlui judiciar, în drept deplin, deoarece procedura s-a făcut în afara legii, din nou. Avocata lui Opre, Sonia Almaş, a contestat măsura dispusă de procurorul Lumperdean în instanţă  pe motiv că nu se mai justifică nicio măsură preventivă, ţinând cont de modul în care s-a derulat acest dosar. Până la urmă, dreptatea în cazul lui Opre şi în defavoarea lui Lumperdean vine de la Tribunalul  Cluj, care a admis contestaţia şi a dispus revocarea măsurii preventive de prelungire a controlului judiciar.

„Domnul Opre s-a bucurat de decizia Tribunalul Cluj. Deocamdată există aceste interdicţii ce rămân până la expirarea termenului de contestaţii. Nu cred că sunt motive pentru ca cealaltă parte să conteste decizia judecătorului”, explică avocata lui Opre, Sonia Almaş.

 

Contestaţia judecată de soţia superiorului de la DIICOT Cluj

Ioan Opre a depus contestaţia la Tribunalul Cluj, iar judecătorul ce s-a pronunţat este nimeni alta decât soţia lui Florin Mornăilă, procurorul şef al ST Cluj DIICOT. În ideea în care DIICOT Bistriţa-Năsăud este subordonat Serviciului Teritorial DIICOT de la Cluj, se deduce că judecătoarea Mornăilă s-a pronunţat în favoarea lui Ioan Opre, imparţial, fără a lua în considerare că subalternul soţului ei, Ioan Lumperdean, va avea de suferit.

„Admite plângerea formulată de către inculpatul O. I., împotriva Ordonanţei cu nr.3/D/P/2013 din data de 09.10.2015 a DIICOT, Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud de prelungire a controlului judiciar şi, pe cale de consecinţă, : În temeiul art.215 ind.1 al.5 C.pr.pen. coroborat cu art. 213 al.6 C.pr.pen., revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul O. I., prin Încheierea penală nr. 131/C/2015 din data de 04.05.2015 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Cluj, măsură prelungită prin Ordonanţa cu nr.3/D/P/2013 din data de 09.10.2015 a DIICOT, Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud. În temeiul art.275 al.3 NCPP, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, arată minuta şedinţei camerei de consiliu de la Tribunalul Cluj.

 

Era sub control judiciar… fără să ştie

Fără a fi tras la răspundere pentru maniera în care face prelungirea perioadei în care Ioan Opre să fie sub control judiciar, Lumperdean a solicitat aceasta cu o zi înainte de expirarea termenului vechi şi nu înainte cu cinci zile, cum era stipulat în legislaţie.

Pe cât de absurd sună, pe atât de real este. Ioan Opre a fost înştiinţat că i s-a prelungit controlul judiciar, la câteva zile după. Astfel, s-a produs un nou abuz marca Ioan Lumperdean prin simplul fapt că legea îl obligă pe procuror să efectueze prelungirea doar după AUDIEREA inculpatului şi nu să o pună în aplicare direct, pe încă 60 de zile. Mai mult decât atât, Lumperdean i-a comunicat lui Opre măsura dispusă abia după 3 zile de la implementare, producând o altă ilegalitate.

Conform  art. 215, aliniatul 8, în cursul urmării penale procurorul ce a luat măsura poate dispune din oficiu sau la cererea inculpatului, prin ordonanţă, impunerea sau revocarea unor obligaţii pentru inculpat ori înlocuirea sau încetarea celor dispuse iniţial, dacă apar motive temeinice, pentru a justifica aceasta, DUPĂ AUDIEREA INCULPATULUI.

 

Abuz încă de la început

Opre, acuzat de săvârşirea unor fapte penale, a fost trimis pentru a fi judecat de magistratul specializat în CIVIL, Marius Lucian Bulea. Iar ca procedurile să continue în aceeaşi manieră, acelaşi specialist în speţele CIVILE şi nu PENALE, a acceptat probe la dosar după încheierea termenului decis tot el.

 

Lumperdean, obsesie pentru Opre

Procurorului DIICOT Ioan Lumperdean i s-a întors a doua oară dosarul lui Ioan Opre de către Curtea de Apel Cluj datorită gravelor inadvertenţe din cadrul rechizitoriului chiar la începutul toamnei. Magistratului i se cerea să refacă rechizitoriul a doua oară datorită crasei sale incompetenţe, observată chiar şi de judecătorii de la Tribunalul Cluj şi Curtea de Apel Cluj.

Ioan Opre a fost trimis în judecată pentru proxenetism, deşi în cadrul unor fapte nu s-a început încă urmărirea penală, fapt care este extrem de grav. Dacă data trecută ne întrebam cât îl mai suportă Raul Radmacher, şeful DIICOT BN, pe procurorul Ioan Lumperdean şi gravele sale erori, de această dată ne întrebăm dacă s-ar putea pune în discuţie demisia procurorului Lumperdean din cauza prejudiciului de imagine pe care îl creează Parchetului, care ar trebui să lupte cu mafia.

Judecătorii de la Tribunalul Cluj au decis reîntoarcerea dosarului datorită numeroaselor abuzuri făcute de procurorul DIICOT Ioan Lumperdean în acest caz. Prima data i-a fost respins rechizitoriul în luna mai a acestui an şi l-a completat, însă nu suficient ca să îi mulţumească pe judecătorii de la Tribunalul Cluj, care sunt extrem de exigenţi în aplicarea legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.