Ioan Moniță: Dacă nu primim despăgubirile cuvenite, ieșim din Parcul Națioanal Munții Rodnei

113

Primarul comunei Romuli, Ioan Monița, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul ALDE BN, că administraţiile publice locale care au păduri în arealul Parcului Naţional Munţii Rodnei i-au în calcul posibilitatea de a adopta hotărâri de Consiliu Local prin care să se retragă din aria protejată, în cazul în care nu obţin despăgubiri.

 

”Am hotărât cu toţi colegii primari că vom adopta hotărâri de ieşire, din cauză că nu am primit despăgubiri, deşi prin Codul Silvic ni se acordă despăgubiri, probabil chiar de luna viitoare, din Parcul Naţional Munţii Rodnei, pentru că ne-a ajuns cuţitul la os. De prea mult timp suntem duşi cu vorba şi nu suntem despăgubiţi nici măcar cu un ban. Practic, este o confiscare a proprietăţii pe care nu a făcut-o nici comuniştii, aşa cum se întâmplă din anul 2000 încoace”, a declarat primarul comunei Romuli, Ioan Moniţa.

Primarul comunei Romuli, Ioan Monița, a mai subliniat faptul că, „Parcul Naţional Munţii Rodnei este constituit pe 96% din suprafaţă pe teritoriul şi pe proprietăţile unităţilor administrativ-teritoriale. Acolo nu a existat o pădure virgină, acolo este o pădure cultivată”.

1 COMENTARIU

  1. Domnul Monitza, peste tot la tzara, nu paza, protectie, productie si reproductie silvica va trebuie… ci doar ” defrisare completa ” si… Dumnezeu cu mila… , aia va trebuie ! Dupa mine eu as nationaliza inapoi toate padurile tzarii si le-as da inapoi in administrarea gestionarea , ocrotirea si protectia celor de la ROMSILVA, ca foarte bine a fost . Cu politicile Primariilor Locale, ramanem azi-maine fara paduri in Romania !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here