Întoarcerea de la mănăstire spre casă, o adevărată aventură pentru două femei și trei copii din Dej

473

Întoarcerea de la mănăstire spre casă s-a dovedit a fi o adevărată aventură pentru două femei și trei copii din Dej, care au ajuns pe un drum forestier și s-au împotmolit. Salvarea acestora au fost jandarmii, care au intervenit după un apel la 112.

Jandarmii Grupei de Supraveghere și Intervenție Năsăud au fost salvatorii a două femei și trei copii din Dej, care se întorceau spre casă de la Mănăstirea Parva, pe un drum forestier indicat de GPS-ul acestora.

„Autoturismul cu numere de Cluj s-a împotmolit iar femeile au realizat că nu mai pot înainta, ba mai mult că nu se află pe drumul cel bun. Acestea au apelat la 112 pentru a solicita sprijinul jandarmilor”, precizează Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

După aproximativ 15 minute, jandarmii ajunși la fața locului au reușit să deblocheze autoturismul și i-au condus pe cei 5 pasageri înspre traseul corect, de unde și-au continuat în siguranță drumul spre casă.

1 COMENTARIU

  1. LA NOI IN TZARA NU ESTE APLICABIL GPS-ul, ca te baga pe drumuri infundate, nemodernizate sau chiar forestiere, inaplicabile si impracticabile, care te scot pe golurile alpine, fara iesire , sau pe infundaturi fara loc de intors . La noi HARTA drumurilor gasita in comert, AIA-I SFANTA , coroborata cu „intrebatul populatiei” din zonele respective cad nu mai sti incotro s-o iei … si indicatoarele rutiere… ( ca altfel chiar O IEI ) . Dar asta trebuie s-o faci inainte de a pleca la drum … si vorba aia ” NU DA DRUMUL PE CARARE „… zicala… care este de cand lumea ! Du-te pe drumul cel mai intens circulat, ca acolo nici nu te ataca hotzii, nici nu ramai fara ajutor daca ramai in pana si pe acolo patruleaza si echipajele de politie si de salvare si pompieri la care sa ceri ajutor la nevoie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here