Foto: Guliver/GettyImages

S-ar putea spune că planurile Chinei se apropie de realitate, în contextul în care au început teste efective cu operațiuni reale făcute de oameni în noua monedă digitală.

China testează renunțarea la banii clasici, transmite mediafax.ro. Banca Populară Chineză a oferit la 50.000 de cetățeni chinezi, aleși aleatoriu, câte un pachet de bani virtuali în valoare de 30 de dolari cu care pot face cumpărături online.

Cei care s-au înscris în program trebuie să descarce o anumită aplicație și din contul acesteia pot face diverse achiziții, din supermarketuri, farmacii sau chiar din Walmart. Astfel autoritățile speră să și impulsioneze consumul, afectate de criză pandemică, potrivit publicației Mediafax.

Este un pas important pentru transformarea Chinei într-o țară fără bani lichizi, deși mai este cale lungă până acolo. Experții financiari avertizează că noua moneda virtuală este doar o formă virtuală a yuanului chinezesc.

Nu trebuie confundată cu criptomonedele tradiționale precum Bitcoin sau Etherium, iar principala diferența este că în control va fi statul chinez. Scopul acestei monede ar fi tocmai să înlocuiască aceste variante de reglementate cu o monedă asupra căreia autoritățile chineze să aibă toată puterea de decizie, potrivit digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here