FOTO: Twitter

Responsabilul interimar al Agenției Antidrog Americană, Timothy Shea, a anunțat confiscarea unei tone de metamfetamină în Los Angeles. Este cea mai mare captură efectuată în acest sens de către autorități.

Este suficient drog pentru a furniza o doză de metamfetamină fiecărui bărbat, femeie şi copil din Statele Unite şi Mexic„, a declarat reporterilor Timothy Shea, conform AFP, citată de Agerpres.

FOTO- Twitter

Cum a decurs ancheta

Ancheta a început în iunie şi a făcut posibilă identificarea în sudul Californiei a unei reţele importante legate de cartelul mexican Sinaloa, care a dus ulterior la ascunzători de droguri din regiune, transmite digi24.ro.

În urma unei operaţiuni de supraveghere a traficanţilor, forţele de ordine au putut confisca în total, la începutul lunii octombrie, o tonă de metamfetamină (cu o valoare de revânzare de peste 7 milioane de dolari), 400 de kilograme de cocaină şi şase kilograme de heroină.

„Cea mai mare captură de metamfetamină efectuată pe teritoriul naţional către DEA este o lovitură majoră dată cartelurilor (de droguri), şi totodată, o victorie imensă pentru populaţia din California de Sud. Toate studiile arată că dependenţa de metamfetamină este însoţită de o creştere a criminalităţii violente, inclusiv a spargerilor, agresiunilor şi crimelor”, a precizat a declarat Timothy Shea.

Potrivit agenţilor antidrog, Los Angeles şi regiunea sa reprezintă o platformă prin care traficanţii mexicani tranzitează droguri venite de peste graniţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here