Noul coronavirus a făcut victime și în instituțiile statului din Bistrița-Năsăud. Potrivit datelor transmise de Instituția Prefectului, 21 de angajați au fost confirmați cu CoVid-19, cei mai mulți în Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bistrița-Năsăud.

Astfel, un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, respectiv Poliția Orașului Sângeorz Băi, a fost confirmat cu CoVid-19.

În cursul zilei de vineri, 17 aprilie, polițistul a avut simptome specifice, respectiv febră și tuse, motiv pentru care a anunțat medicul de familie, fiind ulterior îndrumat spre spital. Astfel, persoana în cauză a fost internată pe secția de boli infecțioase, unde i-au fost recoltate probe. Rezultatul, primit în cursul serii de 20 aprilie, a confirmat prezența Coronavirusului.

Starea lui de sănătate este una bună, ameliorată de la data internării.

Până în acest moment, s-a stabilit faptul că 4 colegi de-ai polițistului din Sângeorz Băi și un polițist local ar fi intrat în contact cu el, iar aceștia se vor autoizola la domiciliu.

În continuare, în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice, vor fi dispuse toate măsurile ce se impun, precizează Instituția Prefectului.

Alte două persoane dintre cele confirmate cu noul coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali.

De asemenea, 9 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu  noul coronavirus, iar alte trei persoane din cadrul acestei instituții sunt în proces de testare.

Până în prezent, șase cadre medicale (trei medici și trei asistente) și două persoane parte din personalul auxiliar al unui spital din județ au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, cinci au fost declarate vindecate.

O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Primăriei Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here