Oamenii legii au descoperit într-un automarfar încărcat cu produse metalurgice 1,4 milioane de țigarete nedeclarate la autoritatea vamală, în valoare de 252 de mii de euro, informează Autoritatea Vamală Română (AVR).

„În data de 21.06.2022, ca urmare a unei acţiuni comune de control a Serviciului Coordonare Echipe Mobile şi Control Operativ din cadrul Direcţiei Generale de Coordonare Control Vamal – Autoritatea Vamală Română şi a Poliţiei de frontieră Călăraşi, au fost reţinute în vederea confiscării 1.400.000 ţigarete marca „Marble” în valoare de 252.000 euro. Ţigaretele erau transportate cu un automarfar încărcat cu produse metalurgice, înmatriculat în România, ţara de expediţie Turcia cu destinaţie România”, se arată într-un comunicat al AVR transmis marţi Agerpres.

În urma confiscării țigaretelor au fost sesizate organele de urmărire penală pentru continuare cercetărilor.

Reamintim că anul trecut, autoritățile române au capturat circa 116 milioane de țigarete de contrabandă, în creștere cu 5 milioane față de anul 2020. De asemenea, valoarea de piață a țigaretelor de contrabandă capturate se ridică la peste 68 de milioane de lei, potrivit stopcontrabanda.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here