Inspecţia Judiciară a constatat că independenţa justiţiei a fost afectată de declaraţiile din octombrie ale lui Victor Ponta potrivit cărora Klaus Johannis va fi declarat incompatibil de ICCJ, întrucât aceasta este practica unitară a instanţei supreme, în toate cazurile similare, informează Mediafax.

 

Oficiali din Inspecţia Judiciară au declarat marţi că a fost afectată independenţa sistemului, întrucât prin declaraţiile lui Ponta despre dosarul lui Johannis au fost încălcate limitele discursului politic.

Plenul Consiliului Superior a Magistraturii urmează să ia în discuţie, în şedinţa de joi, raportul Inspecţiei Judiciare şi să stabilească dacă acesta va fi sau nu asumat.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta declara, în 27 octombrie, că liderul PNL Klaus Johannis va fi declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, întrucât aceasta este practica unitară a acestei instanţe, în toate cazurile anterioare de incompatibilitate pronunţându-se similar.

„Cu siguranţă şi domnul Johannis va fi declarat incompatibil, că aşa au fost toate deciziile până acum (…) Rezultatul este ştiut de toată lumea, domnul Johannis va fi declarat incompatibil, pentru că până acum asta e practica unitară a ICCJ, în toate cazurile anterioare au spus la fel”, a afirmat Ponta.

Premierul mai spunea că decizia luată în 27 octombrie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de a judeca mai devreme procesul de incompatibilitate al lui Klaus Johannis, aşa cum a cerut Agenţia Naţională de Integritate, a fost una bună, luată cu înţelepciune.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here