În cadrul celebrării „Zilei Cercetătorului și Proiectantului din România”, Bogdan Ivan, ministrul Cercetării și Inovării, a adus în atenția colegilor săi câteva dintre cele mai inovatoare rezultate ale institutelor de cercetare din țară.

drone de ultimă generație, cu autonomie extinsă și capacități de monitorizare non-stop, folosite în întărirea granițelor României;

ELI-NP, pilonul de fizică nucleară al proiectului pan-european Extreme Light Infrastructure, sistem laser unic în lume prin nivelul de 10 PW putere și prin disponibilitatea de a utiliza două fascicule laser cu această putere;

aplicații ale proiectului GRAALrecovery, utilizate în epurarea apelor uzate, bazată pe utilizarea unui procedeu brevetat de granulare a biomasei.

De asemenea, ministrul Digitalizării a mai menționat faptul că inovarea înseamnă curajul de a pleca într-o călătorie pe un drum necunoscut, cu o destinație nu mereu precizată.

„I-am felicitat pe conducătorii institutelor de cercetare din MCID pentru curajul cu care și-au asumat rolul de arhitecți ai viitorului, atât prin cercetarea inovatoare, cât și prin angajamentul față de valorile academice. Prin politici eficiente de cercetare și inovare, cu oameni talentați și dedicați, vom transforma România într-un hub regional pentru tehnologiile inovatoare. Împreună mergem mai departe!”, a conchis Bogdan Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.