Liderul Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban (S) si Florin Citu discuta inaintea intalnirii cu presedintele Klaus Iohannis, in vederea consultarilor pentru formarea unui nou guvern, ca urmare a demiterii cabinetului Dancila, vineri 11 octombrie 2019, la Palatul Cotroceni. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Liderii din PNL iau în calcul mai multe nume pentru şefia TVR, în condiţiile în care în următoarele săptămâni vor respinge raportul de activitate al actualei conduceri. Pe lângă Mădălina Dobrovolschi şi Monica Ghiurco, alte două persoane din media sunt văzute ca variante: Radu Tudor de la Antena 3 şi Mihai Rădulescu, unul dintre prezentatorii televiziunii, au declarat surse din PNL pentru „Adevărul”.

Informaţia că Radu Tudor a fost ofertat pentru a prelua conducerea TVR după ce e demisă Doina Gradea a inflamat spaţiul public, dar i-a luat prin surprindere inclusiv pe liderii PNL. „Confirm că în ultimul an am discutat acest aspect, la propunerea lor. M-au întrebat câţiva lideri PNL dacă aş accepta. Le-am spus că sunt bine unde sunt, i-am întrebat în glumă dacă îmi vor binele sau răul. Am râs, nu am tras nicio concluzie, nu a fost niciun angajament. Doar o idee, o propunere”, a venit cu precizări Radu Tudor pe blogul personal.

Orban spune „nu“

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că e o minciună că liberalii l-ar vrea pe Radu Tudor la şefia TVR. „Este o minciună. Nu are niciun fel de bază. Ăsta este punctul meu de vedere. Sunt ofensat că poate să apară un astfel de articol. Sunt cunoscute relaţiile dintre Antena 3 şi PNL, care a fost sistematic atacat de Antena 3”, a punctat Orban pentru G4Media.  

O parte a liderilor PNL au crezut prima dată că e o „intoxicare” a USR, dar apoi şi ei au încercat să afle cine a fost colegul care a făcut oferta. „Cine a vorbit cu Radu Tudor a vorbit fără un mandat din partea conducerii. Probabil a fost un coleg dintre cei care sunt mereu la Antena 3 sau se cunoaşte bine cu Radu Tudor”, a declarat pentru „Adevărul” unul dintre liderii PNL, în condiţiile în care nimeni nu şi-a asumat până acum că i-a făcut oferta lui Radu Tudor. Doi lideri sunt „suspectaţi” de faptul că ar fi vorbit cu vedeta de la Antena 3, susţin sursele „Adevărul”: Rareş Bogdan şi Iulian Dumitrescu, amândoi prim-vicepreşedinţi ai PNL.

Alte variante propuse

Pe lista PNL pentru TVR mai sunt cel puţin trei variante: Mădălina Dobrovolschi, Monica Ghiurco şi un nume-surpriză, Mihai Rădulescu. Dobrovolschi e fost purtător de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis şi are parte de susţinerea Cotroceniului. Monica Ghiurco ar fi preferată de Ludovic Orban, dar unii liberali susţin că aceasta nu a făcut opoziţie în perioada în care PSD domina scena politică, adică 2016-2019. Liberalii au mai vrut-o pe Ghiurco la TVR în aprilie 2016, dar social-democraţii au împiedicat numirea acesteia şi au reuşit să o impună pe Irina Radu.

Citește și: Un șef de instituție din România primește lunar peste 30.000 lei, pensia fiind de 20.000 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here