Producţia industrială a judeţului Bistrița-Năsăud s-a situat în luna iulie 2019 cu 5,4% sub nivelul lunii corespunzătoare a anului precedent, potrivit Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud. Faţă de luna anterioară producția a crescut cu 7,7%. 

În perioada ianuarie-iulie a anului producția industrială a scăzut cu 3,3% față de aceeași perioadă din anul trecut.

În luna iulie 2019 s-au înregistrat creșteri față de luna corespunzătoare a anului trecut în următoarele activități: fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice (29,9%), fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.a. (11,8%), fabricarea echipamentelor electrice (3,3%), industria alimentară (0,8%) și industria metalurgică (0,7%).

Scăderi faţă de luna corespunzătoare din anul precedent au înregistrat activităţile: fabricarea pieselor pentru autovehicule de transport rutier (-22,5%), prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută, cu excepţia mobilei (-17,0%), fabricarea produselor textile (-14,9%), industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații (-5,9%) și fabricarea echipamentelor electrice (-4,6%).

Comparativ cu luna precedentă s-au înregistrat creșteri ale producției industriale în următoarele domenii: fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice (31,4%), prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută, cu excepţia mobilei (25,3%), industria alimentară (13,5%), industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații (9,4%), fabricarea pieselor pentru autovehicule de transport rutier (6,9%), fabricarea echipamentelor electrice (5,8%) și fabricarea produselor textile (1,6%).

Scăderi faţă de luna precedentă au înregistrat activitățile: fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.a. (-29,1%) și industria metalurgică (-1,3%).

Cifra de afaceri realizată de agenţii economici cu activitate preponderent industrială a scăzut în luna iulie 2019 cu 5,2% faţă luna corespunzătoare a anului anterior. Comparativ cu luna precedentă s-a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 1,6%. În perioada 1.01-31.07.2019 cifra de afaceri a scăzut cu 6,1% față de aceeași perioadă din anul precedent. 43,7% din cifra de afaceri realizată în industrie în luna iulie a anului curent a fost realizată din livrări interne. Din totalul cifrei de afaceri realizată din exporturi (56,3), cea mai mare parte (91,4%) a fost realizată în zona Euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here