Sursă foto: facebook Nicolae Pavelean

Incompetența de care dă dovadă Aquabis își spune cuvântul în urma creșterilor tarifare pe care le-au impus recent cetățenilor, a transmis USR-PLUS Bistrița într-un comunicat publicat recent.

Cei din conducerea Aquabis au transmis că va urma o perioadă de raționalizare a apei, chiar sistarea apei în anumite intervale orare sau pe timpul nopții. Motivul acumulării apei în rezervoare se spune că ar fi provocat de frecvența redusă a precipitațiilor și suprasolicitarea sistemului de alimentare.

Aquabis declară că în urma unor manevre executate pe rețeaua de distribuție a apei potabile, s-ar putea produce deprecierea parametrilor calitativi ai apei, fapt pentru care, înainte de consum, suntem rugați să lăsăm să curgă apa timp de câteva minute pentru limpezire.

Județul Bistrița-Năsăud dispune de surse importante de apă, iar alimentarea populației cu apă ține în cea mai mare parte de capacitatea sistemelor de alimentare instalate.

„Reamintim faptul că, în data de 27 Ianuarie, în Consiliul Local al Municipiului Bistrița, la propunerea Primarului Ioan Turc, Consiliul Local a adoptat cu o majoritate covârșitoare o hotărâre prin care primarul a fost mandatat să voteze pentru majorări exagerate ale tarifelor la apă și canalizare. Consilierul USR, Nicolae Pavelean a solicitat mandatarea lui Ioan Turc pentru a vota ÎMPOTRIVA majorării tarifelor însă amendamentul nu a fost supus la vot, astfel că Nicolae Pavelean a fost singurul consilier ce a votat ÎMPOTRIVA majorării tarifelor.

Alți doi consilieri s-au abținut de la vot, iar 15 au votat PENTRU majorarea propusă de Aquabis.

În urma acestei hotărâri, peste 1000 de cetățeni au semnat o petiție împotriva acestor majorări, adresată primarului Ioan Turc, care era rugat să voteze împotriva majorărilor nejustificate. Din păcate, nimeni nu a ținut cont de nemulțumirea cetățenilor, iar la câteva zile Adunarea Generală a ADI Apă și Canalizare a aprobat majorările absolut nejustificate pentru tarifele la apă și canalizare.

Cu toate că încasează mai mulți bani acum, sistemele gestionate de AQUABIS S.A., care trebuie să asigure serviciile de alimentare cu apă și canalizare sunt încă la același nivel insuficient dezvoltat deși modernizarea acestor sisteme face parte din scopul ADI Apă-Canalizare BN”, a declarat Nicolae Pavelean, consilier al USR.

Pe urmă, consilierul a mai declarat: „Solicităm președintelui Emil Radu Moldovan și Consiliului Județean, să ia măsurile necesare astfel încât conducerea AQUABIS în frunte cu fratele acestuia Alexandru Macarie Moldovan, să vină cu soluții imediate astfel încât să evite raționalizarea apei în Municipiul Bistrița!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here