Sursa foto: Ziarul Amprenta

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a declarat că în această săptămână vor începe plățile prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„25% din localităţile din România nu au o reţea de apă cu operator avizat, autorizat. 57% din localităţi nu au o reţea de canalizare cu operator autorizat. Asta înseamnă că statul trebuie să investească în continuu în această infrastructură de bază. (…) Ideea este că trebuie să găsim soluţii, să rezolvăm problema. ‘Anghel Saligny’ vine, în principal, pe apă şi canal, unde sunt 22,5 miliarde de lei alocaţi, adică peste 4 miliarde de euro, numai pe proiecte de apă şi canalizare, în care proiectele au fost depuse, au fost evaluate în toate judeţele. Avem câştigătorii şi suntem în perioada de încheiere a contractelor de finanţare. Pot să vă dau o ştire: săptămâna aceasta o să începem primele plăţi pe Programul ‘Anghel Saligny’, adică vom plăti primele facturi depuse de autorităţile locale, inclusiv pe apă şi canal”, a declarat ministrul, pentru TVR Info.

El a menţionat că vremea este favorabilă realizării acestor investiţii, iar unele autorităţi locale au deja facturi de lucrări.

„E şi o perioadă bună din punct de vedere al vremii, dar autorităţile locale, cele care au câştigat şi au deja contract de finanţare, unele dintre ele au început din timp şi atunci au deja facturi de lucrări”, a completat Cseke Attila, scrie stiripesurse.ro.

Citește și: ADI Deșeuri BN: Miercuri se colectează deșeurile reciclabile din sticlă de pe raza municipiului Bistrița și localitățile componente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.