Încep audierile pentru șefia DNA. Candidații, față în față cu Tudorel Toader

46

Cei patru candidaţi înscrişi pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin joi, începând cu ora 9,00, interviul la sediul Ministerului Justiţiei. 

Cei patru candidaţi înscrişi în cursa pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată din această calitate printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

„Propunerea/propunerile ministrului Justiţiei va fi/ vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere”, preciza MJ.

2 COMENTARII

 1. Indiferent cine ar fi, pe sistemul ” numirii prin atribuire directa , pe criteriul politic ” … va avea aceiasi soarta ca si doamna Kovesi , atata doar ca se va schimba ” polul politic ” dupa cei care le dau ” mirul ungerii ” de astazi . Daca pana acuma cu acest DNA se aflau in ” clenci ” cei de stanga , de acuma incolo se vor afla in ” clenci ” cei de dreapta .
  Toate aceste „povesti ” vor dispare, atunci cand :
  1/. Puterea politica se va ocupa exclusiv de a face legile de guvernare SI NU VA AVEA VOIE SA COORDONEZE, SA DIRIJEZE, SA SE AMESTECE ORI SA dea FUNCTII PRIN ATRIBUIRE DIRECTA PE CRITERII POLITICE altora decat celor din puterea politica ;
  2/. Puterea Administrativa se va ocupa de organizarea si punerea in executare a acestor legi ;
  3/. Puterea judecatoreasca va cerceta si ca trage la raspundere pe cei care incalca aceste legi ,
  si ambele aceste puteri sa aiba in functiile de conducere persoane calificate, cu experientza profesionala , ocupate exlusiv prin examene de competenta si experienta profesionala, de stabilitate si a caror functii sa nu poata fi atribuite altora, decat in aceleasi conditii , la vacantzarea posturilor …
  Stati linistiti ca nici celor de stanga si nici celor de dreapta politica, NU le place si NU AGREAZA ACEST LUCRU . Prin actualul sistem, nu se face altceva, decat cei de la ” butoanele politice ” sa ” invarta roata cu susul in jos ” … dupa cum se invart ei !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here