În prezent, pe teritoriul Californiei sunt 18 incendii majore de vegetaţie, iar flăcările au mistuit până acum 90 de mii de hectare. Focul este ţinut sub control doar în proporţie de 5% iar vântul, canicula şi umiditatea scăzută îngreunează misiunea miilor de pompieri chemaţi să intervină.  

 

O escadrilă de 17 elicoptere specializate în stingerea incendiilor şi aproximativ 3.500 de pompieri intervin la faţa locului. Preşedintele Donald Trump a declarat stare de urgenţă în zonă, astfel încât să poată fi folosite resurse federale în lupta cu flăcările.

„Oamenii aceia au lucrat ture de peste 48 de ore. Doar adrenalina îi mai ţinea în picioare. Au făcut tot ce au putut să salveze clădiri. Nu există nicio îndoială. Mai este mult de lucru. Abia a început sezonul incendiilor”, declară unul dintre pompierii care a intervenit în incendiu, conform Digi 24.

În California au fost înregistrate peste 3.300 de incendii de vegetaţie, de la începutul anului şi până în prezent. Numărul este peste media ultimilor cinci ani, arată datele oficiale ale pompierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here