Valul de caniculă ce a cuprins Europa a făcut ca temperaturile să crească și cu 20 de grade Celsius peste media din luna iunie, scrie Digi24.

Norvegia a înregistrat miercuri o temperatură de 32,5 C la Banak, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Cercul Arctic din Europa și semnificativ mai mare decât media din iunie de 13 grade Celsius. În Polonia, temperaturile au ajuns luni la nivelul celor de la mijlocul anilor 30, iar în mai multe regiuni din estul Germaniei au fost înregistrate maxime de 37 de grade Celsius, precizează sursa citată.

Recordurile de temperatură din iunie au fost depășite și în Slovenia și Croația, în timp ce Bosnia și Herțegovina au înregistrat temperaturi de aproape 41 grade Celsius. Căldura extremă s-a extins și în Africa de Nord, temperaturile din Tunisia egalând luni recordul lunar de 48,7 grade Celsius.

Alte regiuni ale Europei au fost lovite de furtuni puternice. În Austria, un om a murit și mai multe case și drumuri au fost inundate în urma unei alunecări de teren provocate de ploile abundente.

Meteorologii spun că în cursul săptămânii viitoare sunt așteptate furtuni puternice, cu grindină, poli torențiale și vânt puternic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.