Încă 8 milioane de euro pentru Wonderland! Creţu: Proiectul este unul costisitor

344

Opt milioane de euro vor fi alocaţi pentru Wonderland, potrivit primarului Ovidiu Creţu, în timp ce pentru modernizarea unor străzi municipalitatea alocă 10 milioane de lei. Şi asta pe motiv că în zona respectivă se dezvoltă un nou cartier. 

 

Ovidiu Creţu a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, care sunt motivele care stau la baza unor costuri atât de mari pentru utilităţile din Wonderland, în timp ce pentru modernizarea unor străzi din municipiu sumele alocate sunt cu mult mai mici.

„Utilități în Wonderland nu înseamnă numai asfaltarea străzii. Asfaltarea străzii este o mică parte. Cea mai dificilă problemă acolo este canalizarea. Trebuie să asigurăm canalizarea nu doar pentru Complexul Wonderland. Dacă am fi realizat canalizarea numai pentru Wonderland, costurile ar fi fost mult mai reduse, deoarece am fi făcut trecerea pe sub râul Bistriţa cu o singură staţie de pompare. Noi practic trebuie să preluăm canalul de la intersecția străzii Valea Ghinzii cu strada Ghinzii. Canalizarea este extrem, extrem de complicată.

Tot acolo trebuie să ducem racordul de energie electrică cu transformatoare și nu doar pentru Wonderland, ci pentru tot ce înseamnă cartierul respectiv. Nu putem să ducem numai pentru Wonderland, am preferat să facem pentru toată lumea de acolo, inclusiv rețeaua de apă”, a explicat Ovidiu Crețu.

Potrivit edilului, pe lângă Complexul Wonderland sunt vizate străzile Valea Ghinzii, Lacului, „cele cu nume de aviator” avizate prin PUG.

„Nu putem discuta despre costuri standard. Nici nu am spus asfaltare, ci utilităţi. Drumul de acces se va face şi din Unirea şi din Bistriţa şi va trebui să asigurăm pe linia asta, dar şi pe zona Wonderland , utilităţile. De aceea proiectul este unul costisitor, nu scump”, a subliniat edilul bistriţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here