Un bărbat și-a pierdut viața și alte 5 persoane au ajuns la spital, după ce un incendiu a izbucnit într-un bloc situat pe strada Alexandru Odobescu din municipiul Bistrița.

Incendiul a izbucnit marți dimineața, în jurul orei 05:30, într-un apartament situat la etajul al doilea al blocului de pe strada Alexandru Odobescu. La fața locului au intervenit mai multe echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița, care au acționat rapid pentru stingerea focului și limitarea pagubelor.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, concomitent cu acțiunele de localizare și lichidare a focarelor, toate persoanele au fost evacuate din bloc. Aproximativ 20 de persoane au fost evacuate de către pompierii militari, restul au ieșit singure din locuințe. 

În momentul în care pompierii au putut intra în apartamentul de la care a izbucnit incendiul, aceștia au găsit un bărbat în stop cardio-respirator. Bărbatului i s-a aplicat protocolul de resuscitare, însă organismul acestuia nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul la fața locului.

Mai multe persoane au primit îngrijiri la locul intervenției, suferind intoxicații cu fum sau atacuri de panică. Cinci persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pentru îngrijiri medicale de specialitate. Printre persoanele care au ajuns la spital se numără și o femeie și copilașul acesteia de doar 1 an și 8 luni.

Deocamdată nu se știe de la ce a pornit focul, dar pompierii bistrițeni încearcă să stabilească cauza probabilă a incendiului.

UPDATE

În urma cercetărilor efectuate după finalizarea intervenției, pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată.

La Spitalul Județean de Urgență Bistrița au ajuns 4 persoane și nu 5 așa cum s-a anunțat inițial. Acestea sunt în stare stabilă. ”În urma incendiului produs în blocul de locuințe de pe strada Alexandru Odobescu din municipiul Bistrița, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost aduși în această dimineață o fetiță de 1 an și 8 luni, mama sa, în vârstă de 39 de ani, și încă doi adulți, o femeie de 72 de ani și un bărbat de 83 de ani, prezentând ușoară intoxicație cu monoxid de carbon, conștienți, cooperanți. Toți pacienții au beneficiat de oxigenoterapie, iar pentru supravegherea stării de sănătate, copilul a rămas internat împreună cu mama sa în Secția Pediatrie. Ceilalți doi adulți au fost externați, întrucât nu au necesitat investigații medicale suplimentare”, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al SJU Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here