Concertele ample, organizate în piețe sau pe stadioane, lansările de noi produse din cadrul marilor multinaționale, concertele de operă sau piesele de teatru, sunt toate evenimente pe care le așteptăm cu sufletul la gură și la sfârșitul cărora rămânem cu amintiri de neuitat.

Ne bucurăm de show-ul din fața noastră, însă nu suntem niciodată conștienți de efortul din spatele întregului eveniment. Când vine vorba despre o petrecere mare, despre un concert muzical sau de un eveniment pentru care sonorizarea are un rol major, un sistem de boxe pasive ieftine, dar ultra performante, este vital.

De ce un sistem cu boxe pasive și nu unul cu boxe active?

Având aproximativ aceeași construcție precum cele active, boxele profesionale pasive se diferențiază prin faptul că, pentru a funcționa, necesită conectare la o sursă externă de amplificare. Doar o astfel de configurație completă poate face față evenimentelor de anvergură, unde totul trebuie să iasă perfect. Din acest motiv, al complexității sistemului, el poate avea un preț mai ridicat decât cel al boxelor active, uneori chiar dublu, însă dacă luăm în calcul eficiența acestuia investiția se va dovedi avantajoasă.

Fiind, în principal, un sistem utilizat pentru spectacole și evenimente importante, el va fi ales, montat și utilizat de către tehnicienii de sunet implicați. Cu toate acestea, dacă și o persoană cu mai puțină experiență are nevoie de un sistem de boxe pasive ieftine, poate cere mai multe informații specialiștilor din cadrul magazinului de unde îl va achiziționa.

Boxele active, spre deosebire de cele pasive, sunt funcționale doar dacă sunt cumpărate în configurație completă, formată dintr-o boxă activă și alte boxe, denumite satelit. Amplificatorul intern, integrat în boxele active, nu are puterea necesară de a face față unui eveniment mare. Tocmai de aceea, în aceste situații se recomandă utilizarea boxelor pasive, al căror amplificator extern are capacitate proprie și este, deci, capabil să redea sunetele la un volum și o calitate impresionante.

Cum alegi un sistem de boxe profesionale pasive?

Pentru că pe piață există diverse modele de boxe profesionale pasive, alegerea celor mai bune sau a celor care ne vor satisface cele mai multe dintre nevoi, se poate dovedi dificilă. Pentru situațiile în care nu dispunem de sfatul și de consilierea specialiștilor în acest domeniu, ne putem ghida după cele câteva aspecte de netrecut cu vederea:

  • ● Locul/sala/spațiul în care aceste sisteme de boxe vor fi utilizate

Dimensiunea locului în care vor fi amplasate boxele pasive joacă un rol important în alegerea unui anumit tip. În funcție de acustica spațiului, ne vom orienta către boxe pasive cu o putere mai mare sau către unele cu putere mai mică.

  • Trebuie să decidem dacă avem nevoie de un subwoofer sau nu

Tipuri de boxe capabile să redea cele mai joase frecvențe și să producă renumitul efect de bass, subwooferele pot fi conectate la boxele pasive pentru un sunet clar și profund. Trebuie să ținem însă cont de faptul că și acestea se împart în două categorii: active și pasive. Așadar, pentru evenimentele de mari dimensiuni, atunci când sonorizarea este susținută de o configurați de boxe pasive, vom alege, în mod evident, un subwoofer pasiv.

  • Grijă deosebită la cablurile de conectare

Conexiunile între toate elementele ce alcătuiesc sistemul de sunet trebuie să fie de cea mai bună calitate. Astfel, dacă nu dorim incidente neplăcute, este recomandat să alegem cablurile dintr-un magazin de specialitate, în urma unei analize amănunțite.

  • Brandul boxelor este foarte important

Anumiți producători de sisteme de sonorizare sunt renumiți pentru metoda de lucru ingenioasă și pentru materialele de calitate pe care le folosesc în confecționarea acestor sisteme de boxe pasive. De aceea, trebuie să optăm pentru produse de la companii de top, nu pentru cele provenite de la nume despre care nu am auzit nimic.

SoundStil susține pasiunea pentru sunet de calitate. Alege din gama variată de boxe pasive!

De peste 18 ani, SoundStil, magazin online specializat în oferirea de echipamente audio de înaltă calitate, susține buna desfășurare a marilor evenimente din România.

Ca furnizor al caselor de producție muzicală, dar și ca sursă de inspirație pentru pasionații de muzică, compania le pune la dispoziție tuturor celor interesați sisteme performante de sonorizare. În gama vastă de boxe pasive profesionale și în cea de boxe active se vor regăsi branduri renumite precum Phonic, MAG, Dynacord și altele.

Așadar, tot ceea ce ne rămâne de făcut este să accesăm site-ul soundstil.ro și să alegem produsele ce răspund cel mai bine nevoilor noastre!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here