Colegiul Național Liviu Rebreanu din Bistrița va beneficia de lucrări de reabilitare și modernizare, corpul A al unității de învățământ urmând să fie transformat. Autoritățile așteaptă acum doar desemnarea unui constructor și semnarea contractului pentru execuția lucrărilor.

Licitația pentru desemnarea contructorului e finalizată, perioada de contestații a expirat, avem constructor. Așteptăm ca în scurt timp, să înceapă reabilitarea acestei clădiri emblematice pentru orașul nostru”, a anunțat viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae.

Investiția totală în reabilitarea și modernizarea Colegiului Național Liviu Rebreanu din Bistrița este estimată la circa 11 milioane de euro, aceasta fiind realizată prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

Potrivit proiectului, pe lângă reabilitarea clădirii în sine, toate spațiile vor fi dotate cu aparatură IT.

În plus, toate cele 28 de săli de clasă vor fi modernizate în totalitate, urmând să fie dotare cu mobilier modern și sisteme audio-video. Amfiteatrele de la etajul 1 și 2 vor fi păstrate și modernizate, dotate cu videoproiector, tablă interactivă și unitate multimedia. Laboratoarele de informatică vor fi relocate si dotate integral, iar sala de festivități va fi și ea modernizată. 

Pentru modernizarea acestui obiectiv, autoritățile au încercat mai multe variante pentru a obține finanțare, însă atât varianta buget local, cât și alte două variante – fonduri europene și Programul Național de Dezvoltare Locale – au fost sortite eșecului. În cele din urmă, se pare că soluția salvatoare a fost Compania Națională de Investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here