Deputatul Ioan Oltean a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în maxim 14 zile bugetul pentru anul 2009 va fi adoptat de Parlament şi trimis în teritoriu spre dezbatere şi aplicare.

 

Potrivit lui Oltean, ieri în şedinţa de guvern s-au finalizat discuţiile pentru bugetul din acest an. "Cu siguranţă a fost cel mai discutat şi mediatizat buget, dar în acelaşi timp cel mai transparent. Niciun guvern, din 1990 încoace, nu a angajat cu niciun partener social discuţii atât de transparente, cum a făcut-o Guvernul Boc. De aceea, avem covingerea că acesta este un buget realist, care se bazează pe realităţile cu care se va confruntă România în perioada următoare, un buget care se bazează pe încasări, pe venituri realiste propuse", a spus liderul PD-L BN, precizând totodată că bugetul pe 2009 este de natură a împiedica reacţiile sindicaliştilor şi convulsiile sociale.

În crearea noului buget, accentul s-a pus pe menţinerea şi înfiinţarea de noi locuri de muncă. Astfel, 20% din bugetul pe 2009 va fi destinat investiţiilor publice, în infrastructură, în învăţământ, sănătate, mediu. "Este cu mult mai mult decât a alocat Guvernul Tăriceanu în 2008, deşi atunci vorbeam de o creştere economică de 8%, în 2009 creşterea economică este cu mult mai mică, dar suma alocată investiţiilor este mult mai mare", a declarat Oltean.

Potrivit liderului PD-L nu a fost uitată nici protecţia socială prin majorarea pensiei minime garantate, care va fi începând cu 1 aprilie de 300 de lei, iar din octombrie aceasta se va mări la 350 lei.

 

Liana Mureşan

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here