Clotilde Armand a anunțat că va solicita Parchetului General să preia ancheta deschisă după ce a semnalat public situația votului din Sectorul 1. Polițiștii și procurorii au deschis un dosar penal in rem, în care sunt cercetate fapte, nu persoane, după acuzațiile de fraudare a votului venite din partea candidatului USR-PLUS la funcția de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, la adresa echipei social-democraților. Acuzația este de falsificare prin orice mijloace a înscrisurilor de la birourile electorale, potrivit surselor Digi24.

Ancheta a fost deschisă după ce Clotilde Armand a postat luni, pe contul de Facebook, două filmări în care arată că la Primăria Sector 1 au fost descoperite teancuri de procese-verbale originale, necompletate.

„Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolșevic de la Sectorul 1 (da, este un bolșevic pur sânge care a transformat Poliția Locală în poliție politică și a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că țineți-vă bine: „voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate”. Really? Și în 2016 ce-ați făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înțelegem și noi o treabă”, a scris Clotilde Armand pe Facebook, marți dimineață.

Filmările au fost postate după un schimb de replici, prin postări pe Facebook și declarații în mass-media, în care primarul în funcție Dan Tudorache (PSD) susținea că are un avans de 200 de voturi față de rivala Clotilde Armand, în timp ce aceasta și reprezentanții USR spuneau că numărătoarea paralelă a arătat că are aproximativ 1.000 de voturi în plus față de candidatul PSD 

„Iată ce avem în sediul Direcției de Salubrizare și Investiții situat în Complexul din piața Mureș, un etaj deasupra Biroului Electoral de Sector. Procese verbale necompletate! Așa pregăteau frauda. Și-a făcut apariția pe aici și directorul ADP S1 și nu știu ce caută el la BES. O să ne lămurească Poliția”, se precizează într-una dintre filmări 

Scor strâns, dar Clotilde Armand e pe primul loc

Potrivit Digi24, membrii USR-PLUS acuză că frauda ar fi fost organizată pe mai multe paliere: prin decuparea codurilor QR de pe procesele verbale originale și lipite pe procesele ce ar fi fost falsificate; raportarea către autorități a mai puține voturi sau chiar zero voturi, deși pe procesele verbale erau mult mai multe voturi; în unele cazuri voturile primite de candidații lor erau trecute în dreptul altora.

Reprezentanții USR au depus plângere la Poliție, fapt confirmat de oamenii legii luni.„Astăzi, în jurul orei 15:45, Secția 4 Poliție a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier, ar fi fost văzut ieșind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al Sectorului 1 de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese-verbale. Persoanele în cauză au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru stabilirea situației de fapt și de drept”, au transmis polițiștii.

Potrivit datelor parţiale centralizate de BEC, până marţi la ora 9:00, Clotilde Armand se menţine pe primul loc în preferințele electoratului, cu 41,06% din voturi, urmată de Daniel Tudorache (PSD) – 39,72% și Ioana Constantin (PMP) – 7,75%. Au fost numărate 94,93% dintre voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here