În 2014, în România, au fost emise de 31 de ori mai multe mandate de siguranță națională decât în SUA

190

Președintele Coaliției Românilor din SUA, preotul Chris Terhes, a prezentat o statistică cât se poate de sugestivă pentru ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în România, când drepturile și libertățile oamenilor au fost pur și simplu călcate în picioare în numele unei așa-zise lupte împotriva corupției, în special prin intermediul mandatelor de interceptare și supraveghere emise pe motive de siguranță națională, relatează Lumea Justiției.

Potrivit sursei citate, într-o analiză postată pe pagina sa de Facebook, preotul Chris Terhes arată că în România au fost emise de 31 de ori mai multe mandate pe siguranță națională, la sută de mii de locuitori, decât în SUA. Asta în condițiile în care populația României este de 20 de milioane de locuitori, iar cea a SUA de 319 milioane de locuitori.

Chris Terhes ia ca referință anul 2014, întrucât acesta este ultimul an în care Serviciul Romîn de Informații și-a prezentat raportul de activitate. În acest sens, preotul Terhes dezvăluie că în România, în anul 2014, au fost emise 2.496 de mandate de siguranță națională de către Înalta Curte de Casație și Justiție, iar în SUA, în acelasi an, au fost emise 141.6 de mandate de siguranță națională. Un calcul simplu ne arată astfel că la suta de mii de locuitori, în SUA au fost 0,44 mandate pe siguranță națională, iar în România au fost 12,48 de asemenea mandate.

Mai multe detalii despre mandatele de siguranță națională emise în România și SUA, AICI.

sursa foto: Cancan

1 COMENTARIU

 1. In toata lumea asta, organele de sigurantza nationala, n-au stat si nici nu vor sta vreodata la mila si aprecierea lui „giurlii-burlii” care-si va da cu parerea despre acest drept al statului, la sigurantza nationala , paza, protectie s.a.m.d.
  Nu mai comentati ca pro.stii, ca cei care se ocupa de asta nu se vor lasa niciodata intimidati de ziaristii lui peste prajit, carora nu le place ca acesti „oameni ” isi fac treaba ptr care sunt platiti si care nu pot sa nu tina seama si sa fie autisti la cererile politicului si al institutiilor judiciare care conduc, guverneaza si administreaza aceasta tzara .
  Orice „caine”… de la orice „stana ” … „latra si musca” pentru stapanul care-i da de mancare …
  No mucles si vedeti-va de treaba si lasati organele statului sa-si faca treaba , asa cum stiu ele ca-i cel mai bine si mai eficient , ca ori va raciti gura de pomana ori ba, ofitzerii si magistratzii care lucreaza in sistem nu se c.a.ca-n nadragi imediat in fata lui c.a.ca-m.aca… ce comenteaza si caruia nu-i convine ca nu poate face ce-i taie capu’ prin… „tzara lui Papura Voda ” … in „Satul fara caini ” … !
  DA, organele statului si institutiile de „fortza publica” … de aia sunt facute si puse, sa asculte, sa poriveasca, sa urmareasca, sa intercepteze, sa interpeleze, sa intervina, sa ia masuri, sa mentina , sa restabileasca ori se destabilizeze etc. etc. etc. orice act ostil trzarii . Ce nu va PLACE ?
  Uitati eu chiar ii rog sa se „ocupe” si de mine … ca n-am nimica nimnicutza de ascuns, n-am planificat, nici nu voi avea actiuni ostile tzarii mele si asa bine-rau cum este AICI … nu am avut, nu am si nici nu voi avea vreodata intentia sa plec din aceasta tzara, nici sa mi-o vand la strainii care abia asteapta sa ma „manance de viu” daca se poate .
  Ce nu va „place ” ? Sau… cui anume ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here