Împotriva hoţilor, fără patalama de paznic! Poliţiştii l-au luat la ochi

219

Un bărbat din Ciceu Mihăieşti are probleme cu legea, după ce poliţiştii l-au prins desfăşurând activităţi de pază la negru. 

De asemenea, în urma unui control derulat pe linie de pază şi protecţie, la finele săptămânii trecute, la mai multe societăţi comerciale din comuna Petru Rareş, poliţiştii au descoperit nereguli, astfel că au aplicat amenzi în valoare de peste 5.000 de lei.

 

Potrivit IPJ BN, la data de 3 februarie a.c., polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică au acționat pe raza comunei Petru Rareș în baza Legii 333/2003 – privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Cu ocazia verificărilor de specialitate efectuate la mai multe societăți comerciale de pe raza comunei, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale conform Legii 333/2003, în valoare totală de 5.300 lei„, menţionează sursa citată într-un comunicat.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune flagrantă de desfăşurare de activități de pază fără atestat sau fără licență de funcționare.

În urma controlului efectuat la o societate comercială din localitatea Ciceu-Mihăiești, polițiștii au surprins în flagrant delict un bărbat, de 39 ani care desfăşura  activități de pază și protecție, în scop comercial, fără a deține atestat ori licența de funcționare prevăzute de lege în domeniu, această activitate fiind remunerată de către administratorul societății în cauză„, precizează IPJ BN.

Drept urmare, poliţiştii întocmit dosar penal pentru desfășurarea în scop comercial de activități de pază sau protecție, de proiectare, producere, instalare și întreținere a sistemelor de alarmă împotriva efracției sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licență de funcționare prevăzută de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here