Tribunalul Bistrița Năsăud a emis, miercuri, o decizie prin care obligă Statul Român să plătească daune morale în valoare de 250.000 de euro (1.236.584,39 lei) și daune materiale de 207.379,7 de lei lui Ioan Oțel, una dintre persoanele trimise în judecată pe nedrept în Dosarul Gazeta. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

„Admite, în parte,acţiunea civilă formulată de reclamantul O.I., în contradictoriu cu pârâtul STATUL ROMÂN, prin Ministerul Finanţelor Publice, şi în consecinţă:

Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 250.000 de euro (sau echivalentul în lei la data plăţii), cu titlu de daune morale şi suma de 207.379,7 lei, cu titlu de daune materiale.Obligă pârâtul să plătească reclamantului dobânda legală aferentă sumelor mai sus menţionate, începând cu data de 6 iunie 2018,data introducerii acţiunii, până la data plăţii efective.

Cu drept de apel, în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii, cererea urmând a fi depusă la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi,27 aprilie 2022”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here