Dorel Vidican, una dintre persoanele trimise în judecată în Dosarul Gazeta și ulterior achitat, a câștigat la Tribunalul Cluj daune în valoare de peste jumătate de lei.

”Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul VIDICAN DOREL ALEXANDRU, în contradictoriu cu pârâtul STATUL ROMÂN prin MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE, şi în consecinţă: Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 564.681 lei cu titlu de daune morale pentru suferinţele morale cauzate prin privarea de libertate, restrângerea dreptului la liberă circulaţie şi durata excesivă a procesului penal. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 137.166 lei cu titlu de daune materiale constând din onorarii de avocat, transport, cazare, venit nerealizat, asigurări sociale. Obligă pârâtul la plata către reclamant a dobânzii legale aferente sumelor mai sus menţionate, începând de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la plata efectivă. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 5.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu avocaţial. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Cluj, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, la data de 03.03.2022”, arată soluția pe scurt a instanței.

Dosarul Gazeta a fost unul dintre cele mai flagrante cazuri în care Serviciile au încercat să bage pumnul în gura presei.

“Toată înscenarea dosarului a fost creată de comisarul șef Toma Rus, pe vremea aceea șef la BCCO Cluj, în colaborare cu procurorii DIICOT Mircea Hrudei și Daciana Deritei. Toți au fost inspirați de George Maior, când era director al SRI”, a declarat Liviu Man, directorul Gazeta de Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.