Fostul primar al comunei Prundu Bârgăului, Ilie Vlad, s-a stins din viață la 75 de ani, a anunțat primarul Doru Crișan pe Facebook. Ilie Vlad a condus comuna timp de 3 mandate, în perioada 1996 – 2008, iar în perioada 2008 – 2012 a deținut funcția de viceprimar.

„Vă anunțăm, cu regret, faptul că domnul inginer Ilie Vlad, fost primar al comunei noastre, a încetat din viață! Domnia sa, a condus destinele comunei Prundu Bârgăului, timp de patru mandate:

– primar în perioada 1996 – 2008;

– viceprimar în perioada 2008 – 2012.

Pe această cale, transmitem sincere condoleanțe, familiei! Dumnezeu să îi așeze sufletul alături de cei drepți!”, a scris Doru Crișan, primarul comunei Prundu Bârgăului.  

Ilie Vlad s-a născut în 1 noiembrie 1947 în Prundu Bârgăului. A fost căsătorit și a avut un fiu.  El a urmat Institutul Politehnic Iaşi, pe care l-a absolvit în 1971, iar apoi a fost repartizat la Institutul de Proiectări Lucrări Speciale din cadrul Ministerului Construcţiilor de Maşini de pe acea vreme. Ulterior a venit la Bistriţa, unde a lucrat ca inginer proiectant la Combinatul Industrial de Construcţii de Maşini (CICM) şi acorda asistenţă tehnică altor combinate de profil din Cluj-Napoca şi nordul ţării.  

Între anii 1981 şi 1983 a plecat în Tripoli, capitala Libiei, cu un contract pentru proiectarea de şcoli, apartamente, teatre şi plaje moderne. În baza respectivelor proiecte, au fost construite 500 de apartamente, 128 de şcoli, 7 teatre şi 2 plaje. În cei doi ani a lucrat ca inginer proiectant la filiala din Tripoli a firmei de proiectare „Romproiect”.    

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here