Ideile româneşti, finanţate din bani europeni! Ce oportunități au tinerii din Bistrița-Năsăud

93

Uniunea Europeană oferă câte 30 de mii de euro celor mai bune 46 de idei de afaceri pentru tinerii români care vor să devină antreprenori în județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, prin programul Transilvania START UP.

Programul se adresează persoanelor din Regiunea Nord-Vest, care au împlinit 18 ani, au absolvit liceul și au fie statutul de angajat, angajat pe cont propriu, șomer sau persoană inactivă.

 

Primele cursuri încep într-o săptămână,iar cei interesați se pot înscrie la https://transilvaniastartup.ro/povestea-ta-2/povestea-ta/

Programul, desfășurat sub denumirea Transilvania START UP, începe cu un curs de antreprenoriat. Toți cei înscriși vor învăța, pe parcursul a 40 de ore, cum să își facă un plan de afaceri. Prima sesiune a cursurilor se va desfășura pe parcursul a două weekenduri, în perioada 6-8 iulie și 13-15 iulie.

În total, vor fi 15 grupe a câte 25-28 de persoane, din care 5 grupe în Cluj, iar în restul județelor din Nord-Vest, câte două grupe.

”La finalul cursurilor, cele mai bune 60 de planuri de afaceri vor fi evaluate de un grup de experți, care vor selecta 46 dintre ele. Acestea vor fi ideile care vor fi finanțate cu fonduri europene nerambursabile în valoare de 146.800 de lei. Banii vor fi disponibili începând cu luna ianuarie 2019”, a declarant coordonatorul de informare Transilvania START UP, Sorana Olaru Zăinescu.

Experții Transilvania START UP vor continua să îi sprijine pe tinerii antrepenori timp de 18 luni, iar cursanții vor fi ajutați să își înființeze firmele, dar și să obțină venituri. La finalul primului an, acestea ar trebui să aibă venituri de 30% din prima tranșă a fondurilor europene oferite la începutul afacerii. Toate detaliile despre condițiile de participare și de eligibilitate sunt disponibile pe adresa: https://transilvaniastartup.ro/povestea-ta-2/conditii-de-inscriere/ și pe Pagina de Facebookhttps://www.facebook.com/STARTUP.Transilvania/

Printre condițiile de finanțare, se numără și perspectiva pe termen lung a afacerii, ceea ce se traduce prin obligativitatea de a crea două locuri de muncă și de a menține investițiile pe o perioadă de cel puțin 36 de luni. Toate condițiile de participare sunt disponibile la adresa https://transilvaniastartup.ro/povestea-ta-2/conditii-de-inscriere/ , iar comunitatea online Transilvania STARTUP oferă toate informațiile necesare.

 

3 COMENTARII

  1. Da de ce nu spuneti cat costa si cine plateste aceste cursuri si ce fac „studentii ” care au participat , dar al caror idei n-au fost ” evaluate pozitiv ” … ca din cate am inteles, doar ” 46 idei… ” vor fi finantzate , iar celelalte… BA !

  2. No, asta iara-i o smechereala , ca si chestia cu pensiile private de la pilonul II , la care dai banii de fapt unor smecheri, care ti-i investesc ( cica ) si care pe banii tai, fac afaceri cu sc.ula mare si tie-ti dau inapoi ca la nimurugi, nici pe jumatate din cat iti da statul de la pilonul I la aceiasi contributie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here