Orice om care are o casă vrea la un moment dat să construiască și un garaj. Construirea acestuia se planifică cu atenție, spațiul este foarte important, garajul trebuie să fie suficient de mare, ar trebui să aibă cel puțin l x L = 4m x 6m pentru a avea loc o mașină.
Garajul trebuie astfel proiectat încât să permită depozitarea multor lucruri și unelte în el. El este ca o cameră auxiliară a casei în care se ține mașina dar și diferite lucruri în dulapuri, în cutii pe rafturi, unelte de grădinărit, biciclete, echipamente sportive și altele.
În acest articol poți afla despre diferite modele de rafturi de depozitare a lucrurilor din garaj care pot fi foarte utile, care au rol funcțional și decorativ. Garajul este locul în care oamenii își țin mașina sau motocicleta, dar și mașina de tuns iarba, bicicleta, sania, schelele, uneltele, aspiratorul, cărțile vechi și multe alte lucruri care ocupă inutil spațiul din casă. Având în vedere toate acestea este clar că garajul trebuie să fie foarte mare, bine izolat și cât mai organizat.
Un garaj se construiește în funcție de nevoile speciale, de echipamentele care trebuie depozitate și de numărul de mașini. Sunt familii care au și două mașini și doresc ca ambele să încapă în garaj.
Rafturile pentru depozitarea obiectelor și uneltelor sunt diferite, pot avea dimensiuni și forme variate, pot fi realizate din aluminiu, metal rezistent, din lemn sau chiar din plastic. O gamă variată de rafturi metalice online se găsesc pe site-ul RafturiOnline.ro , acestea sunt realizate la standardele de calitate europene certificate TUV, CE, EN ISO 9001. Tot aici se comercializează și schele, scări din aluminiu rafturi de perete și de mijloc, echipamente, accesorii și rafturi pentru diferite depozite, spații comerciale și industriale.
Rafturile metalice rezistente sunt foarte utile în garaj pentru păstrarea lucrurilor în ordine. Cu ajutorul lor, organizarea uneltelor și stocarea acestora nu mai este o „durere de cap”.
Există multe variante de rafturi și modalități de depozitare pentru spațiul din garaj care oferă posibilitatea de a utiliza în mod eficient spațiul. Pe acestea sau diferite modele de etajere se pot pune coșuri, cutii din plastic sau alte ambalaje de depozitare.
Uneltele și accesoriile pentru grădină (greblă, sapă, hârleț și altele) se pot depozita în cutii rezistente, sau pot fi agățate pe suporturi cu cârlige prinse de un perete al garajului.
În acest spațiu se țin diverse unelte de grădină și unelte pentru reparații. Acestea se pot depozita în cutii din lemn și pot fi așezate ordonat pe rafturi. Garajul trebuie să aibă un sistem de iluminat bun și de asemenea este important să se păstreze ordinea. Se pot folosi dulapuri cu rafturi pentru depozitarea unor lucruri care nu trebuie ținute la vedere, cum sunt sticlele și borcanele. Cuiele sau șuruburile de diferite mărimi se pot depozita pe categorii, în borcane din sticlă închise cu capac, sau în cutii mici din plastic transparent care se pun pe rafturi.
În garaj se pot depozita și lucrurile din casă pe care nu intenționezi să le folosești foarte curând. O idee bună ar fi ca lucrurile să fie depozitate în funcție de dimensiunile lor sau pe diferite categorii, astfel vor fi găsite mult mai ușor, la timp. Garajul poate fi împărțit în diferite zone, fiecare are un anume scop. Chiar și în garaj este important să se cumpere un mobilier adecvat, nu doar în casă. De asemenea se pot folosi anumite piese de mobilier vechi din casă, care astfel sunt reutilizate în alt scop, cum sunt dulapurile.
Toate acestea se fac în dorința de a menține ordinea, curățenia în garaj și de a economisi spațiu. Cel mai bine este să depozitați foarte multe lucruri pe pereți, prin sisteme de prindere și agățare, astfel va fi mult mai mult loc liber în garaj. Sculele din metal se pot prinde pe suporturi magnetice care se fixează de perete.
(link pe poză https://www.familyhandyman.com/storage-organization/brilliant-ways-to-organize-your-garage/)
Cei care au un scuter nu trebuie să-l țină aruncat în garaj, și acesta se poate depozita într-un loc special amenajat pentru el și bicicletă. Se pot folosi și rafturi foarte mari de depozitare din metal care să ocupe un perete întreg, pe care se pun cutii pentru păstrarea lucrurilor. Indicat este ca acestea să fie transparente sau etichetate corespunzător cu liste cu toate lucrurile pe care le conțin.