Mariana Ghena, noul presedinte al CSM, face declaratii de presa dupa sedinta CSM, vineri, 6 ianuarie 2017. Inquam Photos / George Calin

Judecătoarea Mariana Ghena poate deveni primul membru CSM și din câte cunoaștem noi primul judecător de la Înalta Curte, dacă nu cumva din țară, care să fie obligat să plătească din buzunarul propriu daunele acordate uneia dintre victimele sale. Statul român, prin Ministerul Finanțelor, este obligat să se îndrepte cu acțiune în regres împotriva judecătoarei Marianei Ghena, după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de marți, 8 decembrie 2020, scrie LUJU.RO.

Astfel, ÎCCJ a mentinut decizia judecătorilor Anca Mihaela Median și Dumitru Marcel Gavriș de la Curtea de Apel București, din 11 octombrie 2020, care au hotărât că statul roman trebuie să-i plateasca avocatei Rodica Constantinovici daune morale de 50.000 lei, după ce aceasta a fost arestată nelegal de Mariana Ghena în dosarul ANRP, dosar care a fost trântit de ICCJ și returnat la DNA, acolo unde zace și acum. O arestare care s-a produs la pachet cu trimiterea după gratii tot de către Mariana Ghena a Crinuței Dumitrean, deși aceasta era însărcinată în 8 luni.

Iată minuta ÎCCJ din dosarul 21840/3/2016, din 8 decembrie 2020:

“Decizia nr. 2590: Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie si de paratul Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice prin Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti impotriva deciziei civile nr. 1136A din 11 octombrie 2018 a Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a IV-a civila. Definitiva”.

Practic, ÎCCJ a confirmat că statul trebuie să-i plăteasca daune de 50.000 lei avocatei Rodica Constantinovici. Bani din buzunarele românilor, care însă pot fi recuperați de Ministerul Finanțelor printr-o acțiune în regres împotriva judecătoarei Mariana Ghena.

Despre ISTORIA UNUI CRUNT ABUZ citește AICI.

sursa foto: Presacurata.ro

1 COMENTARIU

  1. Cum ar putea o „Ghena” sa-si faca datoria altfel decat pe dos. Judecatorii sunt marele cancer din ultimii 80 de ani. Intotdeaua au interpretat legea impotriva omului de rand si a tarii. Jigodii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here