Traficul a fost blocat pe DN 17C, pe raza comunei Dumitra!  Ca urmare a ninsorilor abundente, pe banda de mers  Năsăud-Bistrița, autoturismele aflate pe banda de urcare nu au mai putut înainta. Nu este singura problemă pe drumurile naționale din Bistrița-Năsăud, potrivit șefului Secției Drumuri Naționale (SDN) Bistrița.
 

Traficul este blocat pe DN 17C, între Bistrița și Dumitra, unde mașinile nu mai pot urca Dealul Dumitrei. La fața locului se află polițiștii de la Formațiunea Rutieră din Năsăud, care dirijează circulația în zonă și totodată  se acționează cu material antiderapant. Coloana formată, potrivit unui martor afla la fața locului, a ajuns până în zona primăriei din comuna Dumitra. La fel de greu au înaintat și mașinile care vin dinspre Bistrița.

Sunt probleme și în Dealul Târgului, și pe Mocod, și la Piatra Fântânele, ninge abundent. Sunt multe mașini care nu sunt pregătite de iarnă, alunecă, ajung în șanț și ne blochează utilajele noastre. În Dealul Târgului, utilajul nostru e blocat în spatele mașinilor. A nins abundent, în 5 minute 5 centimetri. Asta-i treaba„, a declarat șeful SDN Bistrița, Alexandru Slavita. 

Potrivit acestuia au fost probleme și pe DN 17D, la km 14-15, în Dealul Mocodului, unde un tir care a coborât panta în viteză, a derapat, iar remorca a ajuns în șanț, pe contrasens.

 

Și pe DN 17 ninge viscolit. Pe cât posibil, ar trebui evitat ca oamenii să circule foarte mult cu mașinile, dar oricum să fie pregătiți de iarnă. Noi facem eforturi extraordinare ca să fie drumurile în regulă„, a mai spus șeful SDN Bistrița.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, traficul în Dealul Târgului a fost reluat pe ambele sensuri, iar pe DN 17D la km 15, localitatea Mocod, se circulă alternativ, pe un fir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here