Aeroporturile din Europa se confruntă cu probleme seriose din cauza lipsei de angajați, iar situația va persista și în perioada următoare.

În ultimele două săptămâni, peste 41 de mii de zboruri programate au fost anulate, relatează Tgcom24.

În Franța au avut loc cele mai multe greve, iar sindicaliștii au cerut 300 de euro pentru a face față inflației, ajunsă la 6,5%.

Pe 8 iulie, personalul aeroportului Charles de Gaulle vor intra într-o nouă grevă, iar la protest se vor alătura și pompierii. Manifestația se va încheia pe 10 iulie, la miezul nopții.

De asemenea, în Marea Britanie, pe 7 iulie, sute de tehnicieni de la aeroporturile londoneze Heathrow și Gatwick se pregătesc de noi greve de-a lungul verii.

În Italia,  salariații de la EasyJet au programat 8 zile de protest, două dintre ele având deja loc în weekend, pe 2 și 3 iulie. Restul calendarului de protest se desfășoară începând cu 15 iulie și continuă pe 16, 17, 29, 30 și 31 iulie.

În perioadele 2-15, 18-21 şi 25-28 iulie, personalul navigant al Ryanair va organiza mai multe greve n cele 10 aeroporturi spaniole în care operează compania low-cost, în Madrid, Barcelona, Mallorca, Malaga, Sevilla, Alicante, Valencia, Girona, Ibiza și Santiago de Compostela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.