Hans Klemm, ambasadorul SUA, a declarat marţi, la Bistriţa, cu ocazia vizitării unei case de tip familial construită de Fundaţia Hope and Homes for Children (HHC), că Statele Unite încurajează România să relaxeze restricţiile privind adopţiile internaţionale. 

 

În opinia ambasadorului SUA, adopțiile internaționale sunt un mijloc de dezinstituţionalizare a copiilor aflaţi în grija statului.

„SUA au încurajat România să relaxeze restricțiile pentru adopțiile internaționale. Vedem aceste adopţii ca pe un mijloc de dezinstituţionalizare. Pentru a avea o mai bună înţelegere, este important ca eu să înţeleg ceea ce se întâmplă în teritoriu, ce greutăţi întâmpină copiii care se află în astfel de circumstanțe”, a spus Hans Klemm.

Potrivit ambasadorului SUA, există cetățeni americani care sunt interesați să adopte copii din România, însă, deocamdată, acest lucru este posibil doar dacă persoana din Statele Unite care adoptă este, la rândul său, român.

Există dorinţa de a adopta copii români, este permis şi în fiecare an are loc un număr mic de astfel de adopţii dacă cel care adoptă din SUA este român. În aceste circumstanţe, este permisă adopţia„, a spus Hans Klemm, el precizând totodată că în urmă cu doar două săptămâni, ambasada americană a eliberat viza pentru cineva care a fost adoptat de o familie din SUA.

Casa vizitată marţi de ambasadorul SUA în Bistrița a fost inaugurată la începutul lunii iulie, alături de alte două case de tip familial care au fost construite în orașul Năsăud prin intermediul Fundaţiei HHC România,  în care locuiesc câte 14 copii care provin de la Centrul de plasament din Năsăud, recent închis.

 

vizita ahns klemm bistrita-nasaud

Hans Klemm s-a arătat impresionat de calitatea lucrărilor, dar şi de condițiile pe care le au copiii.

De la Revoluţie încoace, Statele Unite ale Americii au avut un interes crescut pentru eforturile poporului român şi ale Guvernului de a dezinstituţionaliza copiii şi de a îi pune în familii în locul instituţiilor. Lucrând în parteneriat cu Fundaţia Hope and Homes for Children am avut oportunitatea de a vizita mai multe zone din ţară precum Baia Mare, Iaşi, Timişoara şi astăzi Bistriţa … Parteneriatul care a fost derulat de comunitate şi organizaţiile non-guvernamentale cred că este în favoarea copiilor, pentru că au fost scoşi din instituţii ale statului şi au fost puşi în case familiale. Parteneriatul care exista aici este impresionant„, a declarat ambasadorul SUA.

La eveniment au mai participat Radu Moldovan – preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Ștefan Dărăbuș – directorul regional al HHC România și Delia Rus – director DGASPC Bistrița-Năsăud.

1 COMENTARIU

  1. Pai de ce sa nu-i tinem aici la noi … ” AUROLACI ” … de exemplu … ?!
    Daca ne iau foarte greu, aproape imposibil „plozii ” abandonati sau aruncati in drum de cine i-au facut … lasa ca ne iau studentii, masteranzii si doctoranzii facuti pe banii publici … pe care-i fortzam sa plece cat vad cu ochii dupa absolvire, ca noua romanilor NU NE TREBUIE ! Sa aiba beneficii de inteligentza umana cei din strainatate, care nu investesc absolut nimic ptr formarea acestor tineri …
    La urma urmei, PROSTU … nu-i cine ” mananca ” … !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.