În perioada 14 mai 2018  – 5 iunie 2018, Primăria Bistriţa împreună cu Supercom SA organizează un concurs de colectare a PET-urilor în școlile municipiului Bistrița. Organizatorii campaniei vor acorda şi trei premii în valoare totală de 5.500 lei, anunţă municipalitatea într-un comunicat.

 

 

Ziua Mondială a Mediului are ca scop în 2018 reducerea poluării cu deşeuri de plastic a mediului înconjurător şi determinarea cetăţenilor de a folosi cât mai puţin posibil a obiectelor de unică folosinţă din plastic.

Pentru a răspunde acestui demers, Primăria Bistriţa împreună cu S.C.”Supercom”S.A organizează un concurs de colectare  a PET-urilor în şcolile din municipiul Bistriţa. Sub genericul ”Hai sa scăpam Bistriţa de poluarea cu plastic”, concursul se va desfăşura in perioada 14 mai 2018- 5 iunie2018 având două componente.

Conform organizatorilor, concursul se va desfăşura pe două componente. Astfel, prima componentă este colectarea deşeurilor de tip PET în şcoli şi va fi recompensată cu trei premii după cum urmează: premiul I în valoare de 2.000 lei, premiul II în valoare de 1.500 lei, premiul III în valoare de 1.000 lei.

Cea de a doua componentă a concursului este face referire la Idei practice de reducere a deşeurilor din plastic prin renunţarea la folosirea ambalajelor din plastic gen pungi, flacoane, veselă de unică folosinţă. Cea mai bună idee va fi selectată şi premiată. Premiul special va consta în 1.000 lei.

Tot în perioada 14 mai – 5 iunie la Centrul de Informare și Educație Ecologică ”SCOALA VERDE” votr avea loc cursuri de educație ecologică cu tema reducerii utilizării ambalajelor din plastic la care participă preșcolari și elevi din clasele primare.

 

În aceeaşi perioadă, operatorul de salubritate Supercom SA va efectua şi o colectare selectivă a deşeurilor în zonele de case individuale.

Potrivit municipalităţii, în cartierele cu locuinţe individuale se vor organiza acţiuni de colectare selectivă a deşeurilor de două ori pe lună. Programul de colectare va fi comunicat prin mass media , afişe şi fluturaşi în funcţie de zona şi ziua în care se va desfăşura acţiunea. Cetăţenii vor colecta deşeurile în saci care vor fi predaţi în ziua colectării acestui tip de deşeu.

În vizor vor fi luate şi zonele de blocuri. Astfel, firma de colectare a deşeurilor menajere va curăţa punctele gospodăreşti din cartierele de locuinţe colective, va verifica modul în care sunt inscripţionate containerele pentru colectarea selectivă şi se vor face rectificările de rigoare pentru a avea  containere disponibile pentru:

  • Hârtie ,carton – capac albastru
  • Plastic şi metal-capac galben
  • Sticla –capec verde
  • Gunoi menajer-culoare gri-negru

Asociaţia care va colecta în modul cel mai corect deşeurile va fi recompensată cu un premiu special in valoare de 2.000 lei, mai precizează municipalitatea.

Pentru a semnala eventuale nereguli în colectarea selectivă cetăţenii au la dispoziţie  telefonul cetăţeanului  0800 0800 33 apel gratuit.

 

Marius Vasilică

1 COMENTARIU

  1. Cea mai eficienta masura ar fi gasirea unor fonduri de bani, din care sa fie bine platti cei care aduna astfel de desuri, incat sa fie rentabila culegerea lor de peste tot.
    Va amintiti cate desuri metalice ramaneau de pe „marile santiere romanesti comuniste ” si cum se praduia avutia nationala fel si chip … si cum astazi, nu mai gasesti nici macar o bucata de sarma … daca te miri la ce-ti trebuie pe undeva accidental… ptr ca deseurile de metale au facut si fac inca obiect al unor bani frumosi adunati si valorificati de ” baietii de stepti ” din ” deseuri metalice ” … cand ” fabrici si uzine ” intregi au fost demolate si vandute pe ” un dolar ” …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.