Hackerul român Guccifer, condamnat la închisoare

255

Guccifer, hacker român care a expus existența unei adrese de email private folosite de candidata democrată la președinția SUA Hillary Clinton în perioada în care era secretar de stat, a fost condamnat joi la 52 de luni de închisoare de către un tribunal federal din Alexandria, Virginia, informează Reuters, citat de Hotnews.ro. Guccifer, pe numele adevărat Marcel Lehel Lazăr, a fost arestat în Romania în 2014 și extrădat în SUA în martie 2016. Lazăr a pledat vinovat în mai pentru mai multe capete de acuzare, printre care acces neautorizat la un computer protejat și furt de identitate agravant.

Guccifer a declarat la începutul lunii mai pentru Fox News că a spart foarte ușor și de mai multe ori serverul personal de email al fostului secretar de stat Hillary Clinton în prima parte a anului 2013. „Pentru mine a fost ușor… ușor pentru mine, ușor pentru oricine”, a declarat Marcel Lehel Lazăr din penitenciarul din Virginia în care a fost reținut.

Ca răspuns la cele susținute de Lazăr, echipa lui Clinton a trimis un comunicat în care afirmă că „nu există absolut nicio bază pentru a crede cele spuse de acest infractor din celula lui. Pe lângă faptul că nu oferă nicio dovadă pentru ce susține, descrierea facută de el serverului scretarului Clinton este incorectă. Este de neconceput că ar fi obținut acces la emailurile ei fără să le facă publice, la fel ca în cazul celorlalte victime”.

Numele românului a apărut în investigația federală privind-o pe Hillary Clinton, care ar fi ținut pe serverul ei mii de informații considerate acum clasificate și altele de nivel „Top Secret”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here