Șefii de Consilii Județene vor fi aleși din rândul consilierilor județeni și prin votul acestora, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, informează Hotnews.„​Alegerea directă a președinților consiliilor județene, în același registru cu cel pentru alegerea primarilor, reprezintă o afectare gravă a statutului constituțional și legal al acestora din urmă, prin dezvoltarea conceptului de „supra-primar””, se arată în nota de fundamentare a ordonanței.

CONSULTĂ AICI PROIECTUL DE OUG

Astfel, potrivit proiectului de act normativ, alegerea președintelui consiliului județean va fi realizată în mod indirect, prin votul consilierilor județeni, din rândul acestora.

Ordonanța urmează să intre în perioada următoare spre aprobare în ședința de guvern.

Vara trecută, Guvernul Dăncilă a adoptat o ordonanță de urgență potrivit căreia președinții de consilii județene urmau să fie aleși prin vot uninominal.

Potrivit Mediafax, PMP a anunțat, luni, că vrea ca președinții de Consilii Județene să fie aleși în două tururi de scrutin.

2 COMENTARII

  1. Mai P(D)NL-istii lu peste … cel mai corect este ca si presedintii de Consilii Judetene, sa fie alesi de catre cetateni prin vot popular si nu prin numire directa pe cale politica . Asa cum foarte bine vreti ca primarii sa fie alesi in 2 tururi de scrutin, sa fie si acesti ” presedinti ” .
    Terminati odata cu alegerile pe ” tabele ” … unde introduceti in ” schema ” tot felul de ciu.ciu.meti care va dau bani si isi cumpara locurile si nu stiu sa faca nimic altceva decat sa poata ei ” fura ” la ” scutul politicului ” aflat la putere .

  2. Bravo,
    Foarte bine. Asa a fost inainte , Cine a schimbat asta?
    Alegere de catre consilieri.
    Degeaba te aleg oameni județului si nu ai majoritate in CJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here