Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Guvernului se află ordonanța urgenţă privind plafonarea la 500 lei a preţului pentru un metru cub de lemn de foc.

Potrivit proiectului de ordonanţă, preţurile finale facturate se plafonează la maxim 500 lei/mc cu TVA inclus pentru următoarele sortimente de materiale lemnoase, necesare pentru încălzire în sezonul rece: lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn, rumeguş. Totodată, se plafonează preţurile finale facturate la următoarele produse: brichete din lemn – maxim 1.500 lei/tonă cu TVA inclus; pelete din lemn – maxim 2.000 lei/tonă cu TVA inclus, informează Agerpres. Prevederile se aplică consumatorilor finali, respectiv persoanelor fizice, şi unităţilor de învăţământ publice şi private, furnizorilor de servicii sociale, unităţilor de interes local, administrativ-teritoriale, din subordinea acestora, unităţilor de cult. Măsurile se aplică până la data de 31 martie 2023.

Guvernul urmează să aprobe Strategia Naţională pentru Păduri 2030, precum şi să modifice Hotărârea nr. 1074/2021 privind stabilirea sistemului de garanţie-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile. Alte acte normative aflate pe ordinea de zi a Executivului prevăd modificarea a două hotărâri referitoare la programele de interes naţional în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi: „Înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi aflate în instituţii de tip vechi şi pentru prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi din comunitate” şi, respectiv, „Înfiinţarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziţiei tinerilor cu dizabilităţi de la sistemul de protecţie specială a copilului către sistemul de protecţie a persoanelor adulte cu dizabilităţi”. Guvernul mai discută un proiect de hotărâre referitor la numărul mediu maxim de personal pe anul 2022 pentru operatorii economici din industria naţională de apărare, care prevede „asigurarea protecţiei personalului şi implicit a operatorilor economici, în perioadele neacoperite cu comenzi sau contracte a operatorilor economici din industria naţională de apărare”, scrie Digi24.ro.

Citește și: BNR se pregătește să majoreze iar dobânda cheie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.