Guvernul ar putea prelungi interdicția pentru importurile de cereale din Ucraina pe o perioadă limitată, în funcție de planul de măsuri pe care îl prezintă Ucraina luni, au declarat pentru Economedia surse guvernamentale, scrie economedia.ro.

Potrivit surselor, prelungirea interdicției ar putea fi pe o perioadă limitată, de 30 de zile.

Comisia Europeană a a decis vineri să ridice restricţiile impuse importurilor de cereale ucrainene, valabile în cinci ţări, între care România, dar a cerut Kievului să elaboreze un plan de măsuri eficiente pentru controlul transporturilor.

Comisia a transmis vineri că Ucraina a fost de acord să introducă orice măsuri legale (inclusiv, de exemplu, un sistem de licențe de export) în termen de 30 de zile pentru a evita creșterile bruște de cereale. „Până atunci, Ucraina trebuie să instituie, începând cu 16.09.2023, măsuri eficiente de control al exportului a 4 grupe de mărfuri pentru a preveni orice denaturare a pieței în statele membre învecinate. Ucraina va prezenta un plan de acțiune platformei cel târziu până la închiderea activității de luni, 18 septembrie 2023”.

Guvernul României a anunțat vineri că aşteaptă planul de acţiune al Ucrainei cu privire la exportul de cereale, urmând să ia decizii în consecinţă pentru protejarea agricultorilor români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.