Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud, împreună cu polițiștii Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița – Năsăud, au efectuat, miercuri, șase percheziții domiciliare, într-un dosar penal în care sunt cercetate trei persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

Astfel, din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, începând cu anul 2022, în județul Bistrița- Năsăud s-ar fi constituit și ar fi acționat un grup infracțional organizat, ai cărui membri ar fi procurat, distribuit și comercializat în municipiul Bistrița și împrejurimi droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), droguri de risc (canabis) și substanțe psihoactive (2-MMC), cu sume cuprinse între 50 și 100 de lei pentru un gram.

„La percheziții au fost descoperite și indisponibilizate două dispozitive de mărunțit tip grinder, cu urmă de substanță vegetală de culoare verde-oliv, 2 cântare de mare precizie cu urme de substanță cristalizată, aproximativ 22 de grame de substanță vegetală de culoare verde-oliv și un recipient cu o substanță albă cristalizată.

De asemenea, polițiștii au descoperit și ridicat telefoane mobile, cartele SIM, un dispozitiv de inhalat cu urme de substanță vegetală, precum și 5.800 de lei.

Au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud, pentru audieri”, a transmis sursa citată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.