Grundig, un producator cu o istorie de peste 60 de ani, este unul din brandurile usor de recunoscut de catre utilizatori, mai ales cei care i-au prins in perioada lor de glorie, in anii 90. Ei sunt parte din grupul Arcelik care mai detine si branduri ca Beko sau Arctic, si ofera mai multe tipuri de aparate electrocasnice. Printre acestea, as mentiona aparatele frigorifice Grundig, aparatele de gatit, masinile de spalat vase, sau pe cele de spalat rufe.

Aparate Frigorifice Grundig

In acest moment, exista 8 aparate frigorifice Grundig, ce includ frigidere cu 2 sau 4 usi, combine frigorifice si aparate tip side by side. Sunt modele independente sau incorporabile, toate cu un design deosebit ce se bazeaza pe o culoare tip Inox.

Produse de gatit

Au si 23 de produse in sectiunea cu aparate de gatit. Aici, veti gasi o combinatie de aragazuri electrice, plite cu inductie, cuptoare incorporabile, hote si cuptoare cu microunde.

Masini de spalat vase

Cu 12 modele de masini de spalat vase, cei de la Grundig au o oferta decenta in aceasta zona. Au aparate independente si incorporabile, cu functii si tehnologii proprii incorporate (VarioSlide, Fast+, SteamShine, IonFresh, etc).

Ingrijirea rufelor

Masinile de spalat rufe sunt si ele prezenta in oferta acestui producator, cu 8 aparate ce au o capacitate de 8-9 kg, dar si cu 2 uscatoare de rufe dedicate.

O scurta istorie a Grundig

O companie ce a fost infiintata in 1945, in Germania, Grundig si-a inceput drumul ca un producator de radiouri. A crescut dupa Al Doilea Razboi Mondial, devenind in anii 50 cel mai mare producator de astfel de aparate de pe continentul nostru.

A evoluat apoi, marindu-se si prin achizitii, incepand sa produca si televizoare, pe langa magnetofoane, casetofoane, reportofoane si chiar si masini de scris.

In anii 60 si 70, au evoluat mult pe piata casetofoanelor compacte, dar si pe nisa televizoarelor si a recorderelor video. Au continuat sa fie puternici si pe nisa de radiouri, lansand modele cu alarma, ceas si afisaj digital.

Au continuat apoi cu noi radiouri pentru masini, aparate noi de inregistrare video, si cu un focus mai mare pe piata de aparate video.

In anii 80, cea mai mare parte din actiunile Grundig erau detinute de catre cei de la Philips.

Televizoarele celor de la Grundig au aparut in noi variante, producatorul luand o bucata din ce in ce mai mare din piata aceasta. Televizoarele color au avut mare succes, iar in anii 90 producatorul lansa modele cu ecran 16:9, ce aveau o calitate a imaginii excelenta.

Printre inovatiile aparute in anii 90, as mentiona sistemele de sunet 3D, producerea celui mai mic receptor de satelit, dar si aparitia lui Grundig Planatron, un TV cu ecran plat.

In anii 2000, Grundig era unul din pionierii ce foloseau tehnologia mp3, iar in 2001 lansau 40 de produse noi, inclusiv televizoare si DVD players.

Din 2007, Grundig este una din companiile Arcelik A.S., fiind sub aceeasi umbrela ca si Arctic Gaesti. Arcelik este o firma din Turcia, cu mai mult de 27,000 de angajati, ce mai are si branduri ca Arctic, Beko, Arcelik, Blomberg, Leisure, Defy, Altus sau Flavel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here