Grevă de avertisment la Spitalul Judeţean! De ce sunt nemulţumiţi asistenţii medicali

68

Personalul medical, membri ai sindicatului Sanitas, din Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a declanşat o grevă de avertisment de două ore pentru a-şi exprima nemulţumirile legate de noua lege a salarizării

În opinia Mirelei Trişcă, vicepreşedinte Sanitas Bistriţa-Năsăud, „mult trâmbiţata lege a salarizării a creat nişte aşteptări. Pentru personalul din spitalul nostru creşterile nu au fost foarte mari. O creştere de 500 – 600 de lei nu credem ca este ceva extraordinar”.

La rândul său, liderul judeţean al Sanitas, Viorel Viţelariu, a fost de acord că la nivelul judeţului salariile nu au scăzut, iar nemulţumirile nu sunt foarte mari. Liderul de sindicat bistriţean a subliniat că nemulţumirea la nivel de judeţ este la nivelul sporurilor, adică încadrarea în procentul de 30 la sută din bugetul de venituri al Consiliului Judeţean.

Managerul spitalului, Gabriel Lazany, adresându-se greviştilor le-a cerut să îşi facă datoria, pentru că nici medicul nici asistentul nu ar exista fără pacient, el subliniind că nu mai vrea să primească reclamaţii de la pacienţi şi necesitatea de a arata ca sunt profesionişti.

 

Marius Vasilică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here